Kuvaus

Tammivitriiniin kerätty kokoelma maailmanlaajuisesti katsoen harvinaisia merkkejä. Jokainen merkki on valtiosta tai maasta jota ei enää ole olemassa! Näitä merkkejä ei siis tehdä enää joten tässä tilaisuus hankkia erittäin harvinainen ja näyttävä kokoelma.

AA eli Automobile Association merkit ovat peräisin Malayasta ja Rhodesiasta, eli nykyisistä Malesiasta ja Zimbabwesta. Merkit on myönnetty autokerhon jäsenille edellytyksenä että jäsenet palauttavat merkit jäsenyyden loppuessa. Nykyään ei siis ole maata mihin merkit voisi palauttaa. Merkkien ikä huomioiden merkit ovat upeassa kunnossa.

DDAC eli Der Deutsche Auto Club on peräisin 1930-luvulta ja kerhon perustajiin kuului myös Adolf Hitler, joka samoihin aikoihin rakennutti Autobahn verkostoa ja pisti alulle saksalaisen kansanauton (Volkswagen) suunnitelmat. Tätä hakaristillä varustettua maskimerkkiä ei saa myydä esim. eBay.ssä mikä sinänsä on outoa kun esim. postimerkkejä hakaristillä saa myydä. Keräilijöiden kesken merkki kuuluu niihin jotka tavallaan myydään tiskin alta piilossa. Vitriinin merkkiä ei ole entisöity sillä lähin maa jossa entisöinti onnistuisi on Iso-Britannia. Toki merkki menisi maskissa näinkin.

AMS eli Auto Moto Savez oli Suomen Autoklubin tai Autoliiton vastine Jugoslaviassa. Tämä merkki on upeassa kunnossa ja jos raaskii purkaa vitriinin niin merkki ei vaadi mitään entisöintiä vaan toimii ihan näinkin.

Neuvostoliiton autokerhon taustatiedoista ei ole suuremmin yleistä tietoa, joskin merkki on erittäin kysytty Keski-Euroopan keräilypiireissä. Vaihtoehtoina saattaa olla että varakkailla neuvostoliittolaisilla oli oma auto ja he kuuluivat kerhoon. Toinen vaihtoehto on kerhon perustaminen. mutta toiminnan keskittyessä ihan johonkin muuhun kuin autoiluun :) Kunto on ikä huomioiden varsin hyvä.

Tsekkoslovakian merkit eivät ulkonäöltään juurikaan muistuta nokkamerkkejä, vaikkakin merkit ovat juuri siihen tarkoitukseen tehdyt. Kunnoltaan merkit ovat uusia/uudenveroisia ja miksipä ei sopisi vaikka Skodan keulalle?

DDR:n vastine Suomen Autoklubille, eli ADMV, valmistutti lukuisia erilaisia keulamerkkejä. Vitriinissä on sekä jäsenmerkkejä että kunniamerkkiä ja pikanttina lisänä myös kokoontumisajoihin liittyviä merkkejä. Itä-Saksahan oli Neuvostoliiton ohella innokas valmistaja myös mm. pinsseille. Läntistä naapuriaan mukaillen myös idässä osattiin tehdä näitä kokoontumisajojen merkkejä. Oikean yläkulman FDGB (Freier Deutscher Gewerkschaftsbund) merkki oli maan suurimman ammattiliiton myöntämä merkki jäsenilleen jotka olivat ilman suurempia ongelmia ajaneet autoillaan 100.000 km. Liitolla oli tapana palkita jäseniään jollain tavalla eri saavutuksista ja tämä merkki lienee saanut alkunsa Länsi-Saksan autonvalmistajien tavasta palkita auton omistajia erilaisin merkein, rintaneuloin, rannekelloin jne.

Vitriinin koko on 50 cm x 50 cm ja kehyksenä massiivinen tammi.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

1 400 €
tai
Sulkeutuu 6 vrk 3 h 8 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 400 € Sulkeutuu 6 vrk 3 h 8 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
1.4. klo 21:07

Vaihdatko kokoelman e Forsberg tauluun kohteissani maalattu 1957 SUOMENJOUTSEN

2.4. klo 10:27

Kiitos vaihtotarjouksesta, kiinnostusta ei ole vaihtoon.