Kuvaus

Hakaristi Saksa huolestuu vuonna 1937, kun monet valtiot rakentavat vaan lisää ja lisää pommituslentokoneita....niiden pommikuormien maali voisi olla Saksa....näin tekivät koko ajan Britannia ja USA,  kun taas Neuvostoliitto eli vielä omaa ongelmaansa, Stalin tapatti omaa kenraalikuntaa ja maassa ei ollut oikeastaan toimivaa militääri johtoa...Diktaattori Stalin oli vaarallinen, mutta ei anglo-saksi maille, vaan he pitivät Stalinista .    Suomi  taas ei pitänyt  Stalinista , hän oli Georgia eli Gruusia poika ja arvaamaton...( ulkomaalainen tavallaan, kuten myös Hitler oli Itävaltalainen, ulkomaalainen Saksassa )

Suomen poliittinen johto piti Saksasta ja oli suurella varauksella kohti Stalin ja hänen suunnan seuraajia; Britanniasta ja USA:sta ei pidetty.....huomaa, aina puhutaan vain maan johdosta, ei tavallinen kansalainen Neuvostoliitossa Britanniassa USA:ssa ollut sen kummenpi sukankuluttaja kuin keskiverto suomalainen. 

Saksa katsoo kohti taivasta ja kirjan kannessa on osuva kuva, kuinka alaston jousimies tähtää nuoli ja jousi aseella kohti taivasta...tarkoitus oli tiputtaa alas vihollisen lentokoneita, kuin sorsajahdissa konsanaan. Kuvassa on myös poliittinen tunnus; hakaristi, se kertoo meille, että kyse on aikajaksosta vuosina 1933-1945,  sillä vain 12 vuotta oli tämä symbooli käytössä. Toki itse hakaristi lienee tuhansia vuosia vanha merkki, taitaapi vielä tuhansia vuosia säilyä ihmiskunnan loppuun asti ....mutta juuri tämän Saksan poliittinen johto ja heidän käyttämänä se eli 12 vuotta. 

Kirjan koko on 24x17cm. Sivuja 76 ja m/v kuvia. Kertoo siitä, kuinka 1. Maailmansota loi lentokoneen, joka oli sota väline....se ei ollut muuta kuin uusi tappo ja tuho väline ihmiskunnalle .  Alkoi mahdollisuus lentää korkealla  ja tiputtaa maassa olevien niskaan pommeja ! Jokainen pommi aivan varmasti tippuu alas. Alkoi uusi kehityshaara, kuinka tehdä lentopommeista todella tuhoa tekeviä, oli usein niin, että ensin tiputettiin palopommeja, eräänlaista fosfori massaa ja kun kohde jo paloi, niin ei muuta kuin sirpalepommeja sekaan....siinä saivat palomiehet ja raivausta tekevät väistellä. Pommin sirpale lentää ilmassa aivan kiväärin luodin nopeudella, 700m/s. 

Frankfurt am Main kaupungissa tapasivat Saksan alan miehet vuonna 1937 ja miettivät, kuinka puolustautua moista lento-asetta vastaan. Lentokoneet olivat oppineet jo lentämään yöllä pimeässä ja ilmatorjunta tarvitsi valoheittimiä kohti taivasta, jolloin maassa olevat ilmatorjunta tykin miehet, näkivät , mihin ampua !  Tärkeintä oli saada tarkka tieto vihollisen käyttämästä lentokorkeudesta. Ilmatorjunta tykin ammus räjähti siinä korkeudessa, mihin se säädettiin. Se oli kuin kranaatti. 

1. Maailmansodassa olivat lentokoneet puuta ja kangasta, tietenkin aseet ja moottorit olivat terästä. Niitä ammuttiin alas konekivääreillä. Kun pilotti kuoli, tippui kone. 

Tykkejä oli kyllä ja Saksa kehitti ilmatorjuntatykin, kuuluisan 88 millisen. Sille tiputettiin sodassa lentokoneita. Tilastojen mukaan tiputettiin Saksan ilmatilassa alas lentokoneita/pilotteja noin 55,000 kpl koko 2. Maailmansodan aikana. 

MIL29NV801 Kirja Ilmatorjunta Hakaristi Saksa

Julkinen vastaus: Kirjan kieli on saksa, texti on saksaa. 

Julkinen vastaus: Ei, alasammuttujen lentokoneiden määrä on pieni, noin 10,000 konetta per sotavuosi. Vertaa esim. Viet-Nam sotaan USA-Vietnam ja alkeellisella tasolla oleva vihollinen ampui alas 12 vuoden aikana USA lentokoneita yli 3300 kpl. Saksan tekninen taso oli sama kuin USA, jollei jopa korkeampi. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 


Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

18,80 €
Sulkeutuu 73 vrk 44 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

18,80 € Sulkeutuu 73 vrk 44 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
28.4. klo 3:35

Onko kirja suomenkielinen?

28.4. klo 12:33

Ei, kirjoitettu texti on saksaa, vaatii tietokone kääntö ohjelman, jos käännät pääkohdat.