Tuote on myyty käyttäjälle Ripu-- hintaan 15 €

Kuvaus

Schildts & Söderströms 2014 Kovakansi

1.painos

Uusi

491 sivua

Toimittaneet Boel Westin ja Helen Svensson

Juhlavuoden 2014 sankarin rikas ja vivahteikas elämä omin, intiimein sanoin

Tove Jansson (1914–2001) oli kirjeiden kirjoittaja vailla vertaa.

Kirjeitä Tove Janssonilta on valikoima kirjeitä hänen läheisimmilleen, joiden kanssa hän kävi jatkuvaa kirjeenvaihtoa. Suurin osa kirjeistä on ennen julkaisemattomia.

Kokoelma alkaa Tukholmassa opiskelevan 16-vuotiaan Toven kirjeillä, joita hän lähetti kotiin perheelleen. Muita vastaanottajia ovat uskottu ja kaivattu Eva Konikoff, joka muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1941; lehtimies, poliitikko ja filosofi Atos Wirtanen, jonka kanssa aikeissa ollut avioliitto ei koskaan toteutunut; teatterinjohtaja Vivica Bandler, jonka kanssa ystävyys alkoi huumaavana romanssina; uskollinen ystävä Maya Vanni; ruotsalainen kustantaja Åke Runnquist, joka oli tärkeä ammatillinen keskustelukumppani; sekä pitkäaikainen elämänkumppani, kuvataitelija Tuulikki Pietilä.
 
Kirjeet, paikoitellen kuin päiväkirjamaiset keskustelut, ulottuvat 1930-luvulta 1980-luvulle. Ne kielivät vahvoista perhesiteistä, niin hyvässä kuin pahassakin. Ne kuvaavat sekä ahdistavaa sota-ajan arkea että idyllistä kesänviettoa Bredskärin ja Harun saarilla. Tove Jansson pohtii taiteilijuutta ja työtä ja kertoo muumeista ja niiden matkasta maailmanmaineeseen. Kirjeistä löytyy intohimoa ja rakkautta; osa on hyvän parisuhteen korkea veisu. Nämä kirjeet ovat syntyneet terävän älykön ja väkevästi elävän ja tuntevan ihmisen kynästä.

Kirjailija, kuvataiteilija, sarjakuvataiteilija Tove Jansson osoittaa, mikä voima sanoilla on myös yksityiselämässä. Kirjeistä muodostuu radikaalin naisen ja lahjakkaan taiteilijan kehityskertomus. Taustalla soljuu kuohuvana alkanut 1900-luku.
 
Valikoiman ovat toimittaneet Boel Westin ja Helen Svensson. Svensson oli kustantamo Schildtsin kirjallinen johtaja ja Tove Janssonin kustannustoimittaja vuodesta 1981. Westin on kirjallisuustieteen professori Tukholman yliopistossa ja Pohjoismaiden johtava Jansson-asiantuntija. Hän on kirjoittanut elämäkerran Tove Jansson. Sanat, kuvat, elämä.
 
Vuonna 2014 Tove Janssonin syntymästä tuli kuluneeksi tasan 100 vuotta.

Hakusanoja: Kirjeet

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

15 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 14.12.2017 9:52

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
11.12. klo 17:45

Huutaisin muutaman kirjan, jos on mahdollista noutaa Vallilasta ensi viikon maanantaina tai tiistaina. Onnistuisiko?

11.12. klo 18:39

Hei, kyllä onnistuu...