Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

ERITTÄIN HARVINAINEN kamera No. 4 Panoram-Kodak model D 1900-luvun ensimmäisiltä vuosilta. Kodak valmisti aikoinaan 3 erikokoista panoraamakameraa ja tämä oli suurin koko. Suosituin/tavallisin kamera oli pienin, No.1, koska sen hinta oli vain puolet tästä isommasta kamerasta. Filmikoko on 103 eli negatiivikoko on huikeat 30,5 cm x 7,6 cm ja kuvakulma 142 astetta! Kun filmi laitetaan kameraan niin avataan kameran kolme sivua (kuva 2). Itse filmi rulla on ihan kameran etuseinän takana ja filmi kulkee kaaressa kameran toiselle sivulle (kuva 3) Suljin viritetään ylhäältä vivusta etsimen vierestä, ja siinä on kaksi eri nopeutta (kuva 4). Kamerassa ei ole suljinta laisinkaan vaan kuva syntyy siten että kapea valokuilu (kuva 5) liikkuu tietyllä nopeudella sivulta toiselle valottaen filmin "pyyhkäisyllä". Kuten viimeisestä kuvasta  näkee niin tuossa mustassa, objektiivin ympärillä olevassa nahassa on muutama vanha paikkaus. Kameran edestä mitään korjauksia ei näy, nahka on siiisti ja ehjän näköinen. Kameraa ei ole testattu mutta se vaikutta kaikin puolin toimivalta. Koko: 26 x 14,5 x 13 cm.

Erittäin harvinainen kamera!

Katso lisää vanhoja teknisiä laitteita : PAINA TÄSTÄ
ja
Katso myyjän (Hondius) muut myytävät tuotteet TÄSTÄ

Tervetuloa tutustumaan esineeseen paikan päälle ennen ostopäätöstä. Laita yksityisviesti tai yhteystiedot kohtaan "kysymykset" niin sovitaan ajasta.

***Muistathan että kun ostat antiikkiesineen, raha ei ole hävinnyt mihinkään, se on on vain väliaikaisesti esineen muodossa. Hyvän antiikkiesineen voit aina halutessasi myydä eteenpäin.***

Hakusanat: technica, valokuvaus, stereokuvaus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

350 €
Ilmoitus on sulkeutunut 10.1.2022 16:54
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.