Kuvaus

Vanha olkalaukkuun kasattu kupariparin koestuspuhelin, jolla siis soitetaan paikasta A paikkaan B, jotta nähdään glavaanisen yhteyden olevan olemassa ja olevan resistanssiltaan sellainen, että käy tarkoitukseensa. Käytännössä toimii myös kenttäpuhelimena, jolla voi ottaa yhteyden jännitteettömän parin toisessa päässä olevaan kaveriin, tietysti olettaen että hänelläkin on osapuilleen vastaava kenttäpuhelin käytössään. 

Näin siis teoriassa. Tämä kpl on kuitenkin nähnyt jo elämää sen verran, että se on myynnissä yleiseen retroilukäyttöön, keräilyyn, testattavaksi ja korjattavaksi ja sen sellaista, koska en ole laitetta kokeillut kuin sen verran, että pariston (9V) laiton jälkeen itse koestustoiminto ainakin toimii, eli että navat yhteen kytkettäessä piippaa ja sytyttää merkkivalon niin kuin pitää. Puhelintoiminnon kokeiluun siis tarvittaisiin toinen laite, joten siksi tuo testailu jää aika vähille.

Ja niin kuin on ennenkin tullut mainittua, meillä tuo että jotain "ei ole testattu" ei tarkoita, että "on testattu ja ei inahdakaan, mutta kaupaksi pitäisi saada", vaan että ihan oikeasti sitä mainittua asiaa ei sitten ole testattu. :)

Kassi on hieno ja ehjä mutta rasvaa ja likaa kerännyt, joten jos ei halua tuota rustiikkista olemusta säästellä, sen voisi varmaan pistää pesukoneeseen matalalle lämmölle mutta runsaalle pesuaineelle halutessaan. Myös itse laite ja johdot ovat varsin pinttyneitä, joskaan niille en suosittele pesukoneeseen laittoa.

Mukana tulee laukku, luurit, virtalaite ja käyttöön tarvittavat kaapelit, mutta ei tuota paristoa.

Lyhyemmin: jännä ja teknisen näköinen retrolaite myytävänä koristekäyttöön tai kiinnostuneelle testaajalle/korjaajalle.

Postitus 6,90 euroa. Postikulujen yhdistely onnistuu. Maksutiedot saat automaattiviestissä kohteen sulkeuduttua.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 16 vrk 8 h 44 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 16 vrk 8 h 44 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.