Kuvaus

1917 Konrad Lehtimäki ja romaani Ylös helvetistä

  • Ensimmäiseksi työväenromaaniksi luonnehdittu Konrad Lehtimäen Ylös Helvetistä on kertomus tulevaisuuden sodasta, jonka voisi lopettaa vain ylivoimaisen tehokkaat aseet.
  • Itsenäistynyt Suomi oli aattelisesti jakautunut kahtia. Konrad Lehtimäki näki jakautuneisuuden orastavat kauheudet ja pelkäsi tulevan sodan täystuhoa.
  • Pasifistisuuteen tähtäävä tarina on idealistinen toive rauhaan pakottamisen mahdollisuudesta ja mahdottomuudesta. Teos kuvaa sodan kauhuja ja kurjuutta, mutta sisältää vision yhtenäisemmästä ihmiskunnasta.
  • Voiko sotaromaani olla pasifistinen? Lehtimäki kirjoitti teostaan ensimmäisen maailmansodan kauheuksia seuratessaan. Hän kuvitteli ylivoimaisen voimakkaan pommin, kuin atomipommin, joka lopettaisi kaikki sodat. Tulevaisuuteen suuntautuvassa romaanissaan Lehtimäki kuvitteli myös näkymättömän lentokoneen ja Euroopan Yhdysvallat rauhan takeeksi.

 

   ”Teoksella on suuret oikeudet tulla maailmakirjallisuuteen. Se on maailmansielun tutkimuskoe hetkellä, jolloin se kamppailee itsensä selvyyteen omasta olemuksestaan. – – Lehtimäki esittää meille aavistuksen uusista maista ja lue eteemme sankareita, joiden teot tarkoittavat ihmiskunnan nostamista – ylös helvetistä.” (Santeri Alkio)

103

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
tai
Sulkeutuu 78 vrk 12 h 49 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 78 vrk 12 h 49 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.