Tuote on myyty käyttäjälle varpunen53 hintaan 20 €

Kuvaus

UNBOILED LEHDET vanhat kotimaiset aikakauslehdet ZBB2.kotimaiset.121

KOTI-POSTI 9 / 1971. 64 sivua. K3

Kansikuvassa Suloseidat (raumalainen naistrio Raisa, Suvi ja Eeva Kiviharju). Isokoinen lehti 31,5 x 24,5 cm. Muuten oikein hyvä ja siisti mutta kannet irtosivat kiinnityksestä eli irtokannet. 

Useiden lähteiden mukaan Suomen ensimmäiset naistentanssit järjestiin Siskodiscossa Turussa 1972, mutta tieto ei pidä paikkaansa, tanssiravintoloiden uusi ilmiö eli naistenhaku alkoi Helsingistä 1971. Koti-Posti kertoo ilmiöstä tuoreeltaan jutussa "Herra, saiskos luvan?" jossa toimittaja Raija Alanen sydän pamppaillen rohkaistuu hakemaan miehiä tanssiin. Kaikkia miehiä uusi ilmiö ei houkutellut ja jotkut rikkoivat ideaa hakemalla naisia. Alasen, Ali Kinnusen ja Aarre Ekholmin tekemä artikkeli osoittaa, että epäilyttäviä ehdotuksia tuli naisille myös naistentansseissa, joskin rohkeimmat naiset olivat ryhtyneet iskemään nuoria miehiä.

Miehet istuivat yksin pöydissä, tuijottivat välinpitämättömin ilmein eteensä ja maistelivat hiljalleen drinkkejään. Heitä minun siis pitäisi hakea. 
   Aloin yhtäkkiä ymmärtää loistavasti, miltä juuri rippikoulunsa käyneestä maalaispojasta tuntuu lähteä elämänsä ensimmäisiin lavatansseihin.
   Perällä oli iso pöytä täynnä iloisessa nousuhumalassa viihtyviä miehiä. Tunsin kerrankin herättäväni huomiota, kun jokainen vuoron perään vilkuili minuun päin. Lopulta he tuijottivat kaihtelematta. Oli kai selvää, ettei yksinäisellä naisella voinut ravintolassa päiväaikaan olla muuta tekemistä kuin iskeä miehiä. 
   Miesten pöydästä nousi sinitakkinen, isovatsainen pappa ja tuli hakemaan. Ihmettelin, etteivätkös nämä olleetkaan naistentanssit. Mies sanoi, ettei hän sellaisista tykkää. Kyllä hän itse haluaa päättää kenen kanssa tanssii. Kappale oli hitaanpuoleinen, mutta se ei kavaljeeriani häirinnyt. Hän riuhtoi toista kättäni niin, että pelkäsin sen jo menevän sijoiltaan. Mies pyörähteli ketterästi ja kertoi olevansa johtaja. Päivä oli vain ollut niin hiljainen, että hän oli laittanut firman ovet kiinni...
(Herra, saiskos luvan?)

Muita juttuja:
Leikkisä safarileiri (Helsingin Safari-klubin juhlat kotimaahan pistäytyneen Big White Hunter Matti Heimovaaran kunniaksi), Kuinka seteleitä ja varvasta leikattiin (Mukavat muistot -sarjan ensimmäisessä osassa Kansaneläkelaitoksen johtaja Onni Alfred Hiltunen), Martin Meller (saarnaaja Leo Meller): Lourdesin lääkitsevä lähde (Ihmeitä ihmeteltäväksi -sarja, osa 2), Juan maalaa mirrejä (mallorcalainen kissamaalari ja naistenhurmaaja Juan Zinnica on heinolalainen Hannu Kirjonen), Olin japanilaisessa patakylvyssä (herrasmiesmatkailija Pekka "Parta-Pekka" Juutilainen japanilaisessa muovipatakylvyssä), Lännen paras pakki (Ilpo Koskela), Suomalainen Venäjältä Ruotsissa - kirjailija Eino Hanski (Svea-mamman suomalaisia osa 5), Mirvan makea elämä - Mirva Harrison, omaa sukua Arvinen (Kotimaamme kohumissejä -sarja osa 3), Ollaan viisi vuotta miestä vailla (lauluyhtye Seidat vauhdissa Sveitsin huvielämässä), Mies muurin harjalla (uutistoimittaja Esko Lumikero jahtaa juttuja Berliinin muurin kummallakin puolella), Läskit lotisevat (Sumopainista), Minä lauloin Midinetin (Helena Siltala), Laulan vain slaavilaista (Viktor Klimenko), 33-vuotias Dustin viidessä tunnissa 121-vuotias (värikuvat näyttelijä Dustin Hoffmanin viisi tuntia kestäneestä maskeerauksesta), Tulin outoon maailmaan (toimittaja Risto Karlsson haastattelee 16 vuoden henkirikostuomion jälkeen vapautunutta sopeutumisesta normaalielämään), Toivolla on pitkä vieteri (Ruokolahtelaisella Toivo Suikkasella on pitkä vieteri iloluonteisen rouvansa hyppyjen suhteen, mutta proput ne kärähtävät hiljaiseltakin mieheltä, kun avioerokäräjillä oikeus tuomitsee lapsen isälle ja äidin maksamaan vielä elatusta, mutta sosiaalilautakunta on toista mieltä), Venuksen vyön salaisuudet (Kohtalonne on käsissänne -sarja osa 3; kädestäennustamista). Koti-Postin suosikkilaulajia-keräilysarja n:o 223: Hector. Kertomus Roland Gyllander: Kellarihauta (jännitys/kauhukertomus). Sarjakuvat Kapteeni Kati, Joonas, Kalle Kehveli, Ratsupoliisi King, James Bond 007, Pipsa Pippuri.

Kun Heikki Hietala joutui vankilaan, teki televisio tuloaan. Vankilassa ollessaan hän sai viimeisinä vuosinaan avo-osastolla katsella televisiota aina 22:30 asti. 
   - Se herätti muilla osastoilla katkeruutta, sillä avo-osastolla oli 34 vankia. Katselin kaikki ohjelmat Peppi Pitkätossusta alkaen. Muu kommunikointi tapahtui lehtien kautta. Nyt vapaudessa en ole katsonutkaan televisioon - maailmassa on enemmän katseltavaa.
   Yhdeksään vuoteen ei Hietala nähnyt luontoa - ei puun puuta. Vain tuulessa heiluvat koivunlatvat muurien yläpuolella. Päästyään avo-osastolle hän sentään sai mahdollisuuden käydä ulkotöissä. 
   Vankilan ruoka on melko yksipuolista. Miten suhtaudut ateriointiin nyt?
   - Yhä edelleenkin on minulle turha tarjota hernekeittoa, luusoppaa tai kaurapuuroa. Ateriat maistuvat: olen lihonnut viisi kiloa.
   Entä suhde naisiin?
   - Naisia minä pelkäsin, vaikka olin heistä kuusitoista vuotta uneksinutkin. Mutta nyt voin jo sanoa, että minusta oli ikävää, etten päässyt näkemään minimuotia. En pidä maksista.
   Uurteiset kasvot vääntyvät hymyyn.
   - Osaan kiteyttää itseni lyhyesti: tulin viisaampana kovempaan maailmaan mistä lähdin.
(Tulin outoon maailmaan)


Katso muutkin kohteeni huutonet ja huomioi hyvät paljousalennukset:
vanhat kotimaiset aikakauslehdet 1920 - 1959 
vanhahkot kotimaiset aikakauslehdet 1960 - 1979 
uudemmat kotimaiset aikakauslehdet 1980 - 1999 
kotimaiset paikkakuntakortit 1890 - 1919
kotimaiset paikkakuntakorti 1920 - 1959 ja 1960 - 1989 
kotimaan paikallishistoriat kotiseutututkimukset 
sotahistoria sotamuistelmat sotakuvaukset 
maanpuolustus ja väestönsuojelu 
metsästys kalastus eräkirjat
käsityöt askartelu harrasteet pelit leikit 
taidekirjat ja lehdet 
vanhat kirjat 1800-luku 
hengelliset kirjat 1800-luku 

kaikki hengellinen kirjallisuus 
kaikki kirjat ja lehdet 
kaikki postikortit ja filatelia 

Käyttämäni kuntoluokitus lehdet:
UUSI
 = Kirjakauppakunto (lukematon). K5 = Uutta vastaava. K4 = Erinomainen (lähes uutta vastaava tai ikäänsä nähden poikkeuksellisen hyvä). K3+ = Erittäin
hyvä (parempi antikvariaattikunto). K3 = Normaali antikvariaattikunto (yleensä hyväkuntoinen ja siisti; vanhemmissa lehdissä voi olla luonnollista kulumaa, lievää kosteushaittaa, pientä rispautumaa tai tahraa marginaalissa tms. pikkuhaittaa, puutteet tai viat on pyritty kertomaan). K2 = Selkeästi kulunut tai muuten erityistä huomautettavaa. K1 = Heikko (repaleinen, sivuja puuttuu yms.) Risa = Erityisen huono, käytännössä lukukelvoton, muutama luettavissa oleva sivu.

PAKKAUS- JA LÄHETYSKULUT ellei toisin mainita (kaikki lähtee hyvin pakattuina ja seurantatunnuksella):
Kirjeenä tuleva paketti 7,00 e
Paketti S-koko (maksimipaksuus 11 cm: 11 x 36 x 60 cm, max 35 kg) 7,00 e
Paketti M-koko (iso laatikko max. 19 x 36 x 60 cm, max 35 kg) 7,90 e
Paketti L-koko (erittäin iso, max 35 kg) 9,90 e
Paketti XL-koko (super iso) 11,90 e

Edullisin lähetyskuluni 7,00 e sisältää "pienlaskutuslisän", jolla kompensoin vähäisistä ostoista aiheutuvaa työmäärää. Toivon ostajien huomioivan tämän realiteetin, ettei tule jälkikäteen sanomista "lähetyskuluilla rahastamisesta".

JOS HUUDAT USEITA KOHTEITA, MAKSA VASTA VIIMEISEN HUUTAMASI KOHTEEN SULKEUDUTTUA. Kannattaa huutaa kohteita samaan. Maksuaika viimeisen huutamasi kohteen sulkeuduttua 14 vrk. Pidempi maksuaika mahdollinen. Kohteet pyrin postittamaan max. 10 vrk. siitä kun maksu näkyy.


Ostettu lähes pakettiautollinen lehtiä ennestäänkin runsaan kokoelmani lisäksi eli varastossa nyt hirvittävä määrä aikakauslehtiä pääasiassa 1920-1970 luvut, mutta myös vanhempia ja uudempia. Lisäilen näitä myyntiin syksy 2020 - kevät 2021. Autenttista ajankuvaa ja nostalgiaa keräilyyn, historian tutkimukseen, sisustukseen. Klikkaa kuvaa:

img_20200514_143202_6cs_2   img_20200514_143530_3cs_2 

HUOMAA PALJOUSALENNUKSET: 

UNBOILEDIN LOPPUUNMYYNTI !! SUURI TYHJENNYSALE !!
Kolme erilaista paljousalennusta, valitse itsellesi sopivin, alennukset voimassa 31.5.2021 saakka

PALJOUSALE 1. Koskee ainoastaan lehtiä, ei kirjoja eikä kortteja; ei sarjakuvalehtiä eikä ennen vuotta 1945 ilmestyneitä lehtiä:
osta 6, maksat 5 (edullisin ostamasi lehti ilmaiseksi)
osta 8, maksat 6 (kaksi edullisinta ostamaasi lehteä ilmaiseksi)
osta 10, maksat 7 (kolme edullisinta ostamaasi lehteä ilmaiseksi)

PALJOUSALE 2. Koskee kaikkia myynnissä olevia kohteitani:
Osta 18, maksat 15 (3 edullisinta ostamaasi kohdetta ilmaiseksi)
Osta 25, maksat 20 (5 edullisinta ostamaasi kohdetta ilmaiseksi)
Osta 30, maksat 22 (8 edullisinta ostamaasi kohdetta ilmaiseksi)
Osta 38, maksat 28 (10 edullisinta ostamaasi kohdetta ilmaiseksi)

PALJOUSALE 3. Koskee kaikkia kohteitani, mutta ei alle 0,90 e hintaisia:
Alennus 10 %
 jos kohteita vähintään 5 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 33 e
Alennus 15 % jos kohteita vähintään 10 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 38 e 
Alennus 20% jos kohteita vähintään 12 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 48 e
Alennus 25% jos kohteita vähintään 25 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 58 e
Alennus 35% jos kohteita vähintään 30 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 75 e 
Alennus 40% jos kohteita vähintään 60 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 300 e
Alennus 45% jos kohteita vähintään 80 kappaletta ja loppusumma ennen alennusta ja lähetyskuluja ylittää 400 e
 

OSTETAAN, MYYDÄÄN JA TARVITTAESSA VAIHDETAAN
VANHAT KIRJAT, KORTIT, LEHDET
Yhteydenotot, tarjoukset ja tiedustelut: armas.hepovirta@gmail.com

NETTIANTIKVARIAATTI JA KIRJALLISUUSSIVUSTO KULTAOMENA
HISTORIAA, NOSTALGIAA, TIETOA JA TULKINTAA

kirjoja_007_898x1280      

  kirjoja_004_865x1280  kirjoja_002_930x1280  

    

Vanhat lehdet ja kortit keräilijöille, tutkijoille ja sisustukseen. Autenttista ajankuvaa ja menneen ajan kaikuja. Historiaa, nostalgiaa, tietoa ja tulkintaa. Nettiantikvariaatti www.kultaomena.com 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
20 €
Ilmoitus on sulkeutunut 1.11.2020 14:24
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.