Kuvaus

Kristian Kosonen: Taistelu Vasikkasaaresta

Bazar 2017, kovakantinen, 320 sivua

”Keto havahtui vihdoin toimintaan. Aika oli lopussa. Savukäsikranaatti lensi hänen kädestään etumaastoon. Sen vielä lentäessä ilmassa hän tarrasi Svahnia rinnuksista ja heitti tämän poteron reunan yli kuin räsynuken. Poika oli juuri ja juuri laskeutunut maan kamaralle, kun Keto oli jo hänen vieressään. – Liikettä, sotamies, Keto käski poikaa. – Juokse tuonne kumpareen taakse niin maan saatanan lujaa.”

Kesä 1944. Venäläiset vyöryvät päälle moninkertaisella miesylivoimalla Vuoksen keskellä sijaitsevaan Vasikkasaareen. Taistelusta on tulossa yksi sodan käännekohdista. Luunkova alikersantti Keto saa riesakseen täydennysmieheksi lähetetyn untuvikon, hellämielisen sotamies Svahnin. Eloisa, urheilullinen alikersantti Niemistö ja pitkien taistelujen runtelema, jurottava alikersantti Korpela muodostavat olosuhteiden pakosta toisen omalaatuisen kaksikon. Helenius, Saaristo, Muhonen, Jauhiainen – jokaisen miehen panosta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Tilanne on äärimmäisen kriittinen.

Taistelu Vasikkasaaresta on tositapahtumiin pohjautuva sotaromaani, jossa Kosonen kuvaa tarkkanäköisesti sodan raadollisuutta ja taistelujen uuvuttamien sotilaiden kokemuksia ja tuntemuksia.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

8 €
Sulkeutuu 62 vrk 14 h 39 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 62 vrk 14 h 39 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.