Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Todella harvinainen yli 250 vuotta vanha posliinikulho  Saksasta. Halkaisija on 25cm ja paino 470g. Syvyys on 37mm ja on ehkä paremminkin kulho  tai tarjotin, koska reunat on kauniisti leikattu ....ei ole mikään ruokalautanen.  On aivan aito ja pohjassa oleva valmistaja merkki ja maalaus on samanlainen,  kuin alan kirjoissa on kuvattuna.  Leima logo oli käytössä vuodet 1759-1762. 

Tavallinen lautanen (ruoka) vielä löytyy joitakin kappaleita museoiden ulkopuolelta yksityis kodeista ja kokoelmista, mutta tälläistä, jonka reunat ovat läpireikä koristeinen , on  kallis valmistaa ja arka säilymään. Harvinaista, että yli 250 vuotta on esine säilynyt ehjänä maassa, jota kahdessa sodassa pommitettiin ja Saksan kansan siviilejä tapettiin ja murhattiin  miljoonia, miljoonia taloja räjäytettiin ja poltettiin----mutta tämä säilyi jälkipolville ehkäpä jonkun vanhan linnan kellariholveissa.

A16JA403  Kulho Tarjotin aito Ludwigsburg posliini esine halkaisija 25cm ja  pieni vika : Hiushalkeama reunassa , jonka voisi korjata jopa. Hiushalkeama on 2 x 10mm pitkä. Se on saattanut olla lautasessa jo yli 150 vuotta, kukapa tietää.  Kiirettä sen korjaamiseen ei ole.   Kohde on Hampurissa, Saksa

Itse en teetä muutoksia alkuperäiseen kuntoon. MUSEO LUOKKAA oleva laatuesine, jonka arvo säilyy aina. Saksalaista posliinia kerätään ja arvostetaan maailmalla yli kaiken.  Kohde on minun omasta kokoelmastani ja tunnen esineen, olen omistanut useita vuosikymmeniä  100% aito ja 100% harvinainen !

 Huomaa, vuonna 1759 oli senaikaisessa Saksassa mahdollista vain aatelisen tai hyvin varakkaan ostaa kotiinsa aitoa käsinmaalattua posliinia. Se oli nimeltään "valkoinen kulta". 

Tavallinen kansa söi tinalautasilta ruokansa ja senaikaisessa Suomessa oli tilanne ; Suomen kansa söi puiselta lautaselta. Siitä juontaa jopa sen nimi= LAUTAnen.   Tina esine vaihe jäi Suomessa väliin. Aivan sama tilanne oli myös Venäjällä, puinen lautanen ja puu lusikka ja me olimme aivan samaa " köyhää kansaa Venäjän kansan kanssa ".....hyvin kiinteä yhteys kulttuurellisesti ja muutenkin hyvin läheinen kansa...Ural vuoristoon asti. Jossain siellä Ural vuoriston takana  kaiketi esi-isämme olivat .

Saksa ja sen elämä oli aivan erilaista, kuin senajan Suomi ja Venäjä. Saksassa syötiin ja juotiin tina lautasesta, tuoppi oli tinaa, viinipikari samoin. Lusikka oli metallia ja koko ruokakulttuuri oli erilainen, noin 100-150 vuotta aikaisemmin, oli tullut haarukka pöytään, sitä ennen otettiin ruoka paljain käsin... lihapalaa   revittiin irti paljain käsin ja sormin? Mutta aikalaisten mielestä se oli normaalia. 

Kohde on kriittisesti tarkastettu asiantuntijan toimesta ja arvo määritelty. Markkinoilla on myös saman tehtaan tuotteita, jopa vanhoja, mutta usein ne eivät kestä kriittistä tarkastusta ja arvo on eri luokkaa.

Pakataan hyvin ja vakuutetaan täydestä arvosta, 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   

Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !

Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

180 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 2.2.2023 19:08
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.