Kuvaus

KULTAISET KOTIMAISET - KOKOELMA 5

SISÄLTÄÄ ELOKUVAT: EROTTOMATTOMAT

TIE NAISEN SYDÄMEEN

LEVOTTOMAT

SOOLOILUA

ONNEN VARJOT

AKVAARIORAKKAUS

KOHTAAMISIA

KUUTAMOLLA

 

 

EROTTOMATTOMAT--

TARU ( TIINA LYMI) ELÄÄ HEVOSTILALLA HARMONISTA ELÄMÄÄ MIEHENSÄ HARRIN 8 JORMA TOMMILA) JA TYTÄRPUOLENSA NINNIN ( KANELI JOHANSSON) KANSSA. KAIKKI MUUTTUU, KUN NINNI LOUKKAANTUU HEVOSONNETTOMUUDESSA. KYMMENEN VUOTTA SITTEN RUOTSIIN LÄHTENYT NINNINBIOLOGINEN ÄITI EVE ( MINNA HAAPKYLÄ) KUTSUTAAN PAIKALLE TARUN PYYNNÖSTÄ. EVEN PIKAISEKSI KUVITELTU KÄYNTI MUUTTUU PIDEMMÄKSI VIERAILUKSI, KUN EVE TAJUAA, ETTÄ HÄN HALUAA MENETETYT KYMMENEN VUOTTA ELÄMÄSTÄÄN TAKAISIN. KAUAN KYTENYT KAIPAUS NINNI-TYTÄRTÄ KOHTAAN NOUSEE PINTAAN. VÄHÄ VÄHÄLTÄ EVE ALKAA VALLATA TILAA PERHEESTÄ TAKAISIN ITSELLEEN, JOLLOIN TARU MENETTÄÄ ELÄMÄNSÄ HALLINNAN.

PÄÄOSISSA:

MINNA HAAPKYLÄ, TIINA LYMI, JORMA TOMMILA, TUULA VÄÄNÄNEN, KANELI JOHANSSON JA ROSA SALOMAA

TUOTANTOVUOSI 2008

KESTO 1H 35MIN

TIE NAISEN SYDÄMEEN--

HUTKIVN JOURNALISTIN PENTTI ANTTILAN ( TIMO TORIKKA) KOHTALO ON JOUTUA KÄNNIPÄISELTÄ VAATTEET-PÄÄLLÄ-VANNASSA-REISSULTA HULLUJENHUONEESEEN. HÄN TAPAA SIELLÄ NAISEN (MERJA LARIVAARA) JOKA VÄLITTÄÄ, ETTÄ HÄNTÄ PIDETÄÄN TALOSSA VÄKISIN. KIINALAISELLA TEMPPELINYRKKEILYLLÄ JA UHKAILULLA ANTTILA PÄÄSEE MIELISAIRAALASTA JA ALKAA TUTKIA NAISEN TAPAUSTA. HÄN AJAUTUU JÄRVENSUUN RADANVARSIKAUPUNKIIN, MISSÄ KUNNALLISMAFIA EI KAIHDA MURHIAKAAN TOTEUTTAAKSEEN SUURUUDENHULLUN RAHANTEKOSUUNNITELMAN. ANTTILAN TEHTÄVÄ ON VAATIVA - PALJASTAA KAIKKI JA LÖYTÄÄ TAKAISIN TYTTÖYSTÄVÄNSÄ ( SATU SILVO) SYDÄMEEN.

NÄYTTELIJÄT:

TIMO TORIKKA, SATU SILVO, PETER FRANZÈN, VESA VIERIKKO, MEJA LARIVAARA, MITTU MUSTAKALLIO, ESKO NIKKARI, TOM WENTZEL, AARNO SULKANEN, MARJATTA RAITA, PETTI SVEHOLM, SANNA SAARIJÄRVI, TANELI MÄKELÄ, MARTTI SUOSALO, TAPANI PERTTU, MATTI RANIN, ANTTI VIRMAVIRTA, TUULA NYMAN JA ELINA POHJANPÄÄ.

TUOTANTOVUOSI 1996

KESTO 1H 49MIN LISÄKSI RUOTSINKIELINEN TEKSTITYS

LEVOTTOMAT --

AMBULANSSILÄÄKÄRINÄ TYÖSKENTELEVÄ ARI ( MIKKO NOUSIAINEN) VIETTÄÄ  TYÖN ULKOPUOLELLA RAILAKASTA POIKAMIESELÄMÄÄ YHDEN ILLAN JUTTUINEEN. KAIKKI ON MUUTEN HYVIN, MUTTA MIKÄÄN EI HÄNEN ELÄMÄSSÄÄN TUNNU MILTÄÄN. UIMARANNALLA ARI TAPAA TIINAN ( LAURI MALMIVAARA), JONKA SITKEYDEN ANSIOSTA PARI ALOITTAA TIIVIIN SEURUSTELUN. TIINAN KAUTTA ARI TUTUSTUU MYÖS HÄNEN YSTÄVIINSÄ, ARKEOLOGIAA OPISKELAVAAN ILONAAN ( MATLEENA KUUSNIEMI) JA HÄNEN POIKAYSTÄVÄÄNSÄ STIGUUN ( PETTERI SUMMANEN) SEKÄ PAPIKSI VALMISTUVAAN RIIKKAAN ( IRINA BJÖRKLUND) JA TÄMÄN POIKAYSTÄVÄÄN RIKUUN ( VALTTERI ROIHA). YHDESSÄ HE VIETTÄVÄT NUORUUTENSA VIIMEISTÄ KESÄÄ.

AKU LOUHIMIEHEN ESIKOISOHJAUS LEVOTTOMAT ON ELOKUVA YSTÄVYYDESTÄ, RAKKAUDESTA, PETTÄMISESTÄ JA KASVAMISESTA. PÄÄOSISSA NÄHDÄÄN SUOMEN KUUMIMMAT NUORET NÄYTTELIJÄT. VÄRIKKÄISSÄ  SIVUROOLEISSA ESIINTYVÄT MUUN MUASSA SAMULI EDELMANN JA VILMA MELASNIEMI. ELOKUVAN TAUSTALLA SOIVAT VUOSITUHANNEN VAIHTEEN SUOSITUIMMAT SUOMALAISET HITIT

NÄYTTELIJÄT:

MIKKO NOUSIAINEN, LAURA MALMIVAARA, IRINA BJÖRKLUND, PETTERI SUMMANEN, MATLEENA KUUSNIEMI, VALTTERI ROIHA, SAMULI EDELMANN, VILMA MELASNIEMI, EIJA NOUSIAINEN, JAANA JÄRVINEN, PERTTI SVEHOLM, NIINA KURKINEN, KIRSI TAIVAINEN JA WANDA DUBIEL

KESTO 1H 50MIN

TUOTANTOVUOSI 2000

SOOLOILUA--

SUOMALAINEN ROMATTINEN KOMEDIA EI SUOAAN SANOTTUNA KUULOSTA NYKYPÄIVÄNÄ HYVÄLTÄ IDEALTA, MUTTA KATJA KALLION ROMAANIIN PERUSTUVA SOOLOILUA YLLÄTTÄÄ POSITIIVISESTI. LAURI NURKSEN ESIKOISOHJAUS EI TUO LAJITYYPPIIN JUURI UUTTA, MUTTA ONNISTUU KUNNIAKKAASTI TEHTÄVÄSSÄÄN ITKETTÄÄ JA NAURATTAA KATSOJAA VAJAA PARI TUNTIA.

EMMA ( SALLA LEHTONEN) ON KOLMEKYMPPINEN TOIMITTAJA, JOKA JOUTUU YLLÄTTÄEN HAASTATTELEMAAN KUULUISAA KAPELIMESTARIA JOELIA ( KARI-PEKKA TOIVONEN). EPÄONNISTUNEESTA ENSIKOHTAAMISESTA PÄÄSTÄÄN NOPEASTI ORASTAVAAN RAKKAUSSUHTEESEEN. LÄHES SAMNA TIEN ITSEKÄS JOEL KUITENKIN DUMPPAA DEMENTOITUNEEN JA  VÄHINTÄÄNKIN HANKALAN ÄITINSÄ LEAN ( KRISTINA ELSTELÄ) HÄMMENTYNEEN EMMAN HOITOON PERHEEN VANHAAN TALOON SUVISAARISTOSSA.

HENKILÖT EMMA JA JOEL OVAT ROMATTISEN KOMEDIAN PERINTEISIÄ SANKAREITA, LÄHEISYYTTÄ JA SITOUTUMISTA PELKÄÄVIÄ SINKKUJA. LENTONEN ( LEVOTTOMAT3, RÖLLIN SYDÄN) JA TOIVONEN ( NOUSUKAUSI, LAPSIA JA IKUISIA, KUKKIA JA SIDONTAA) VETÄVÄT ROOLINSA LÄPI KUNNIALLA, VAIKKA PARISKUNNAN SUHDEKIEMURAT EIVÄT JUURI PÄÄSE YLLÄTTÄMMÄÄN. KALLION NOKKELA DIALOGI TUO KUITENKIN TUTTUIHINKIN KUVIOIHIN UUTTA VOIMAA.

ELOKUVAN TÄHDEKSI NOUSEE KRISTIINA ELSTELÄ ( UMU. PELIKAANIMIES) UPEASTI ESITTÄMÄ LEA, JOKA EI SOPEUDU VANHAINKODIN HÖPERÖIDEN ASUKKAIDEN JOUKKOON. KOSKETTAVA KUVAUS VANHUUDESTA NYKY-SUOMESSA EI OLE KUITENKAAN PELKKÄÄ NYYHKYTARINAA. LEAN KOVA ULKOKUORI TEKEE TÄHÄN SAMAISTUMISEN ALKUUN VAIKEAKSI KATSOJALLEKIN. ELOKUVAN LOISTAVIMMAT REPLIIKIT KUULLAAN LEAN SUUSTA.

ONNEKSI PÄÄHENKILÖKSI ELOKUVASSA NOUSEE LEAN VANHA TALO SUVISAARISTOSSA. IHMISSUHTEIDEN SELVITTELY TAPAHTUU VÄLILLÄ KUIN TYHJIÖSSÄ, VANHASSA MEREN YMPÄRÖIMÄSSÄ TALOSSA, JONKA  HUONEISIIN LEAN JA JOELIN PERSOONIA MUOKANNEET TAPAHTUMAT JA MUISTOT OVAT JÄÄNEET ELÄMÄÄN. TALON HENKEEN ON TUOTU JÄNNITTÄVÄÄ MYSTIIKKAA JA UHKAAVUUTTA NOKKELILLA KUVAKULMILLA. ELOKUVAN KUVAUKSESTA VASTANNUT PETER FLINCKENBERG ON MUUTENKIN PÄÄSSYT TOTEUTTAMAAN MIELENKIINTOISIA KUVAKULMIA JA KAMERA-AJOJA.

PÄÄOSISSA:

SAIJA LEHTONEN, KAI-PEKKA TOIVONEN, KRISTIINA ELSTELÄ, MINTTU MUSTAKALLIO JA JANI VOLANEN

TUOTANTOVUOSI 2007

KESTO 1H 20MIN

ONNEN VARJOT --

PAULA ( TIINA LYMI) JA HÄNEN MIEHENSÄ JARKKO ( NICKE LIGNELL) OVAT YRITTÄNEET SAADA LASTA JO PITKÄÄN, JOTEN PARISKUNNALLA RÄISKYY NIIN KESKENÄÄN KUIN YSTÄVIEN JA SUKULAISTEN KANSSA. YLLÄTTÄEN KUVIOON TULEVAT MUKAAN MYÖS PAULAN VANHA KOULUKAVERI HELENA ( MILKA AHLROTH) JA HÄNEN MIEHENSÄ MIKKO ( SANTERI KINNUNEN). KUN VAUVAKUUME TARTTUU MYÖS URANAISEN HELENAAN, MIKKO PAKENEE MUIDEN HARRASTUSTEN PARIIN. TÄSTÄ ALKAA PARISUHTEITA KIEPUTTAVA TARINA, JOSSA SATTUU JA TAPAHTUU NIINN KUIN VAINELÄMÄSSÄ VOI.

ONNEN VARJOT ON CLAES OLSSONIN JA ANNA-LEENA HÄRKÖSEN TOINEN YHTEINEN ELOKUVA AKVAARIORAKKAUDEN JÄLKEEN. LOISTAVAT TIINA LYMI JA NICKE LIGNELL OVAT JÄLLEEN YHDESSÄ ELÄMÄNMAKUISESSA TARINASSA, JOSSA VAKAVISTA AIHEISTA OTETAAN MYÖS ILO IRTI. ELOKUVAA KANNATTELEVAT MYÖS MILKA AHLROTH JA SANTERI KINNUNEN. MUISSA ROOLEISSA NÄHDÄÄN MM. ANNA-LEENA HÄRKÖNEN, OTTO KANERVA JA PIRKKO MANNOLA.

TUOTANTOVUOSI 2004

KESTO 1H 38MIN 

AKVAARIORAKKAUS --

ELOKUVA AKASTAMISEN VAIKEUDESTA

AKVAARIORAKKAUS ON VALMISTUESSAAN VUONNA 1992 JUURI SELLAINEN ELOKUVA, JOTA KOTIMAISEN ELOKUVAN YSTÄVÄT OLIVAT NIIN PITKÄÄN KAIVANNEET. SE OLI MODERNI JA VIIHDYTTÄVÄ RAKKAUSTARINA, JOSSA OLI MYÖS AJATUSTA NIIN, ETTEI SE JÄÄNYT PELKÄKSI PINTALIIDOKSI.

ELOUVA PERUSTUU ANNA-LEENA HÄRKÖSEN ROMAANIIN, JOKA KERTOO KAHDEN NUOREN RAKKAUSSUHTEESTA. PARIKYMPPINEN SAARA ON SEKSUAALISUUDESTAAN TIETOINEN JA SILLÄ MIEHIÄ HÄRNÄÄVÄ TAJOILIJATAR. TOIMITTAJA JONI ON KILTTI JA AURINKOINEN NUORI MIES, JONKA LUO SAARA MUUTTAA VAUHDIKKAAN SEKSISUHTEEN JÄLKEEN ASUMAAN.

AKVAARIORAKKAUS ON KUVAUS RAKASTAMISEN VAIKEUDESTA JA ONGELMISTA. SAARA JA JONI OVAT MENEVIÄ NYKYPÄIVÄN NUORIA, KAUNIITA JA ROHKEITA, JOTKA TIETÄVÄT KAIKEN. MUTTA EIVÄT SILTI SAA SUHDETTAAN KOHDALLEEN. HEIDÄN SUHTEESSAAN TUNTEET JÄÄVÄT NÄYTTÄMISEN JA HAUSKANPIDON VARJOON, JA SEKSIKIN UHKAA JÄÄDÄ PELKÄKSI TEKNISEKSI SUORITUKSEKSI VAILLA TODELLISTA INTOHIMON PALOA.

PÄÄOSISSA: TIINA LYMI JA NICKE LIGNELL

MUISSA OSISSA: MINNA PIRILÄ, SATU SILVO JA ANTTI VIRMAVIRTA

TUOTANTOVUOSI 1993

KESTO 1H 39MIN

KOHTAAMISIA --

MARTTA EI PALJASTA SALAISUUTTAAN SUKULAISILLE. NOORA YRITTÄÄ KASVATTAA ITSELLEEN SIIPIÄ. MERI OPPII, ETTÄ PITÄÄ OLLA VAROVAINEN SEN SUHTEEN MITÄ TOIVOO. OLA JA FARDUSA ETSIVÄT PAREMPAA TULEVAISUUTTA KAUKANA KOTOAAN, EMMI PUOLESTAAN HUKKAA OMAT MAHDOLLISUUTENSA VALITSEMALLA AINA VÄÄRIN, JA ANU TÖMÄÄ MENNEISYYDEN AAVEESEEN KAUPN PARKKIPAIKALLA. MUTTA JOKAINEN HEISTÄ SAA HUOMATA, ETTÄ YKSI AINOA KOHTAAMINEN VOI MUUTTAA ELÄMÄN SUUNNAN. ELOKUVA KERTOO ODOTTAMATTOMISTA - JA JOSKUS KOOMISISTAKIN KOHTAAMISISTA JA VALINNOISTA. KUINKA HELPPOA - TAI VAIKEAA - TOISEN IHMISEN KOHTAAMINEN ON? ELOKUVAN PÄÄHENKILÖT, SEITSEMÄN ERI-IKÄISTÄ NAISTA SAAVAT MAHDOLLISUUDEN MUUTTAA ELÄMÄNSÄ SUUNTAA. MILLAISIA VALINTOJA HE TEKEVÄT?

NÄYTTELIJÄT: ANNELI SAULI, JENNI BANERJEE, MERI NENONEN, JOHANNA AF SCHULTÈN, LEENA UOTILA, MAYAN GUULEED, ELENA SPRINA,  ROSA SALOMAA, TOMMI RAITALEHTO, SAMPO SARKOLA JA YRJÖ PARJANNE

TUOTANTOVUOSI 2009

KESTO 1H 16MIN

KUUTAMOLLA--

KUMPA JOKU RAKASTAISI MINUA JOSSAKIN

IIRIS KATSELEE YÖT LEFFOJA JA HAAVEILEE PÄIVÄT ELOKUVAA SUUREMMASTA RAKKAUDESTA TAITEILIJAÄITI JA YSTÄVÄTTÄRET USUTTAVAT IIRISTÄ MUUTTAMAAN ELÄMÄNSÄ, PYRKIMÄÄN HARMONIAAN TAI RENTOUTUMAAN SEKSIN AVULLA. IIIKSELLE KELPAA KUITENKIN VAIN AITO ROMANSSI: RAKKAUS MENEE SYVÄLLE, SEKSIIN RIITTÄÄ MUUTAMA SENTTI.

UNELMAT NÄYTTÄVÄT KÄYVÄN TOTEEN KUNIIRIS TAPAA MARKON, ELOKUVAOHJAAJAN, JOKA KOHOTTAA ELÄMÄN KORKEALLE ARJEN YLÄPUOLELLE. MUTTA KUMMAT OVAT LOPPUJEN LOPUKSI OIKEASSA.., OMATIKOT VAI KYYNIKOT? ONKO TÄYDELLINEN ONNNI HARHAA JA IHMISSUHTEET AINA TÄYNNÄ SALAISUUKSIA JA VALHEITA? ENNEN KUIN ASIAAN SAADAAN SELVYYS, HERMOROMAHDUKSEN PARTAALLA ON NELJÄ NAISTA JA PAI MIESTÄKIN.

NÄYTTELIJÄT: MINNA HAAPKYLÄ, ANNA-LEENA HÄRKÖNEN, LAURA MALMIVAARA, PETER FRANZÈN, MATTI RISTINEN JA PIRKKO SAISIO.

KESTO 1H 54MIN

TUOTANTOVUOSI 2002

TUOTANTOVUODET 1993-2009

KESTO 13H 9MIN

MUOVEISSA

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

8,95 €
Sulkeutuu 83 vrk 9 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8,95 € Sulkeutuu 83 vrk 9 h 16 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.