Kuvaus

Mika Waltarin 1930-luvun komedianäytelmä Kuriton sukupolvi sai Matti Kassilan osaavissa käsissä päivityksen rock'n'roll-aikakaudelle 1950-luvun loppuun. Kuuluisin jakso on "Rock-fantasiaksi" kutsuttu yltiöriehakas kappale, jonka aikana helsinkiläisnuorten kaveripiiri viskaa kannat kattoon niin ettei mitään rajaa. Koikkelehtimassa ovat Matti Ranin, Jussi Jurkka, Maikki Länsiö ja Leo Jokela. Pätkää on käytetty ohittamattomana näytteenä lähes kaikissa nuorisomusan maihinnousua Suomeen käsittelevissä dokumenteissa - leveästi ja vähän ironisestikin hymyillen.

Lisädokumentissaan Ajan hermolla ohjaaja Kassila kertoo ajankohtaisten ilmiöiden sulattamisesta "Kurittomaan" ja muihin elokuviinsa. Mukana on vielä kaksi jännää Fennadan humoristis-valistuksellista lyhytelokuvaa, joissa pannaan aisoihin liikasyömistä ja -juomista. Paksu juttu ja Alkoholi ihmisruumiissa ovat värifilmejä, jälkimmäinen jopa täyden vartin mittainen animaatio.

Extrat: Peter von Bagh esittelee elokuvan (TV2 1993, 5 min), Matti Kassilan dokumentti Ajan hermolla (TV1 1996, 30 min), Robert Balser: Alkoholi ihmisruumiissa (1960, 15 min) ja Esko Töyri: Paksu juttu (1961, 9 min)

Ohjaus: Matti Kassila

Käsikirjoitus: Juha Nevalainen, Mika Waltari ja Ritva Arvelo

Pääosissa: Irma Seikkula, Maikki Länsiö, Kaija Siikala, Jussi Jurkka, Maija Karhi, Matti Ranin, Leo Jokela, Toivo Mäkelä ja Pekka Tiilikainen

Kuvasuhde: 4:3, mustavalkoinen
Alue: 2, PAL
Ääni: Dolby Digital 1.0 mono, suomi
Tekstitys: ei tekstityksiä
Valmistusvuosi: 1957
Kesto: 89 min
S-3

Komedia. Levy ja kannet hyväkuntoiset.

Myydään joko noutona kotoa tai ennakkomaksulla lähettäen. Postitusvaihtoehdossa ostaja maksaa kauppahinnan päälle postikulut 2,20 €. Postitus vain Suomeen. Yhdistelen postikuluja, mikäli sama ostaja ostaa useampia. 2 kpl DVD:n postikulut 3,00 €, 3 kpl DVD:n postikulut 5,20 € ja 4 kpl tai enemmän tulee Ärräpakettina/Postin S-koon pakettina postikuluilla 5,90 €.

Huom!
Katso myös muut kohteeni, joissa paljon DVD-leffoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7,50 €
Sulkeutuu 62 vrk 10 h 20 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7,50 € Sulkeutuu 62 vrk 10 h 20 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.