Tuote on myyty käyttäjälle hokkpat hintaan 9 €

Kuvaus

Schidts 2008 Kovakansi

1.painos

Uusi

Kärpäsillä, täillä ja hyttysillä on ollut suurempi vaikutus sotien lopputulokseen ja voittajiin kuin yhdelläkään kenraalilla. Ne ovat käyttäneet aseinaan sairauksia, kuten punatautia, pilkkukuumetta ja malariaa. Taudit ovat tappaneet huomattavasti enenmmän sotilaita kuin miekat tai tykit. Esimerkiksi Napoleonin hankalin vihollinen oli vaatetäi, ei Venäjän talvi tai venäläiset sotilaat. Keltakuume puolestaan musersi eurooppalaiset armeijat Karibian herruudesta taisteltaessa. Tsetsekärpänen saneli ajoittain Etelä-Afrikan ja entisen Rhodesian poliittisen kehityskulun.Vasta 1800-luvun lopulla tutkijat alkoivat ymmärtää syöpäläisten lääketieteellisen merkityksen.

Torjunta ja ennaltaehkäisy muodostuivat tärkeiksi taktisiksi keinoiksi sodankäynnissä. DDT:n valmistuksesta toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen tuli tärkeä virstanpylväs syöpäläisiä vastaan käydyssä kamppailussa, ja vaikutti jo siltä, että ihminen oli voittanut sodan hyönteisiä vastaan. Menestys jäi kuitenkin vain väliaikaiseksi, ja nykyään hyönteisten ja muiden niveljalkaisten tartuttamien tautien riskit ovat jälleen kasvussa.

FT Lena Huldén on sekä historioitsija että entomologi.

Hakusanoja: Hyönteiset tuholaiset taudit historia

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

9 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 19.11.2017 9:19

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.