Kuvaus

Kaunis ja salaperäinen grafiikkatyö Kuutti Lavoselta.

Laattakoko 26x16,5 cm, kehyksineen 54x44 cm. Valmistusvuosi 2001. Vedosnumero 7/50.

Kuutti Johannes Lavonen (s. 7. helmikuuta 1960 Kotka) on suomalainen taidemaalaritaidegraafikko, valokuvataiteilija ja professori. Hän on toiminut Kuvataideakatemian professorina ja kirjoittanut runokirjan Havahtumisia sekä maalannut Tyrvään Pyhän Olavin kirkon kirkkomaalauksia.

Lavonen opiskeli Italiassa Urbinossa, Instituto Superiore per le Industrie Artistichessa vuosina 1978–1979, minkä jälkeen hän siirtyi Suomen taideakatemian kouluun, josta hän valmistui taidegraafikoksi vuonna 1984. Parhaillaan hän suorittaa kuvataiteen tohtorin tutkintoa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa (2005–).

Lavosen taiteellisen työn debyytti tapahtui Helsingissä 1978.  Sittemmin Lavonen on esiintynyt kymmenissä ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä. Lavosen teoksia on ollut esillä myös monissa kansainvälisissä näyttelyissä. Pidetyn taiteilijan töitä on hankittu lukuisiin yksityiskoteihin, toimitiloihin ja kokoelmiin. Kuutti Lavonen on kuulunut Suomen pidetyimpiin ja johtaviin taidegraafikoihin viimeistään hänen Didrichsenin taidemuseossaHelsingissä 2004-2005 olleesta näyttelystään lähtien. [3] Lavosen viimeaikaisista töistä tunnetuimpia ovat hänen kymmenet kirkkomaalauksensa Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon yhdessä Osmo Rauhalan kanssa. Kotimaisten kokoelmien ohella töitä sisältyy esimerkiksi Viron taidemuseon (Viro) ja Malagan yliopiston (Espanja) kokoelmiin. 

Lavonen kuuluu tamperelaisen taidegrafiikan vedostuspaja Himmelbaun palveluja käyttäviin taiteilijoihin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
330 €
Sulkeutuu 7 vrk 2 h 4 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Hinta nyt 330 € Sulkeutuu 7 vrk 2 h 4 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.