Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Vuonna 1939-1940  oli Saksan johtaja kansainvälisessä  ulkopolitiikassa  täysin  "uuno" ja hän ärsyyntyi Puolan jatkuvista härnäilyistä rajoillaan. Puolassa murhataan kymmeniä saksalaisia maanviljelijöitä ja tehdään kaikkea muuta pahaa....maassa on hyvin negatiivinen asenne Saksaa kohtaan, mikä on vihan ja rasismin tavoin täysin sairasta, rajanaapuri ja muka vihamies?? Silloin on jossain pään sisällä vikaa !! 

 Puola ärsytti Saksaa sydänmensä halusta , koska heille oli taas puolestaan luvannut Britannia ja Ranska, että ihan rauhassa puristakaa Puolassa vaan  "peukaloruuvia"  , niin että Saksa vinkuu ja ulisee....jos jotain vakavaa todella tapahtuu, me Ranska ja Britannia tulemme kiireesti Puolan apuun, teillä ei ole mitään hätää!!!!  Meillä on liitto, olemme tukijoita!  Olemme sotilasliitossa ja puolustus liitossa. 

Ihan näin ei todellisuudessa kyllä käynytkään ja Puola oli rauniokasana ja salamasota käyty jo ohitse ja Puola täynnä ruumiita ja kyteviä talojen puoliseiniä  , kun Britannia ja Ranska ilmoittivat  silloin vielä  varsin verkkaiseen tahtiin  " että jotain tarttis varmaan tehdä".  He julistivat pitkän harkinnan jälkeen Hakaristi-Saksalle sodan.  Rajakiista Puolan kanssa toimi sytyttimenä koko 2. Maailmansodalle ja syy koko sotaan saatiin vieritettyä siten Hitlerin niskaan....Puola oli taas  muka "viaton uhri". Taustalla seisovat sodan lietsoja valtiot, Ranska ja Britannia osoittivat sormella kohti Saksaa, näin toimii maailman mielipide muokkaus. Todellisuudessa on 2. Maailmansodan isät Hitlerin lisäksi Britannia Ranska ja USA, myöhemmin tuli virnuilemaan ehkä porukan poliittisesti älykkäin, Mr. Stalin nykyisestä Georgia maasta. (Venäjäksi on maa nimeltään Gruusia) 

Puolan "rajakiista " oli harmiton pikku episodi?  Ei suinkaan, vaan Saksan Wehrmacht ilmoitti viralliset luvut näin: 10,572 kaatunutta, 30,322 haavoittunutta ja 3409 kateissa----melko varmaan myös kaatunutta.    Puola taas  menetti 80,000-100,000 kaatunutta, Saksan sotavankeuteen lähti 694,000 Puolan sotilasta. Puolan kielessä on noin 25% samoja sanoja venäjän kielen kanssa, siksi puhutaan slaawi kielestä ja slaawi kansasta  ( Slaawikielten, venäjänkielen  vaikutus kasvaa EU:ssa nykyään koko ajan, jos halutaan Ukraina ja Georgia jne. EU jäseniksi , niin samalla Britannia poistuu ja eng.kielisiä maita jää vain Irlanti saari ja Malta saari-valtio. Alkaako EU-kouluissa venäjänkielen opetus?)   

Saksa ei siis missään olosuhteissa hyökännyt kohti "länttä"  vaan länsi (jälleen)  hyökkäsi kohti itää, kun Britannia ja Ranska julistivat sodan Saksalle. Saksa hyökkäsi kohti itää. 

Puolan sodanjohto oli elänyt ihan muinais-ajoissa ja lähetti ratsuhevosilla ja miekoilla urheita omia nuorukaisia vastaan Saksan kk-pesäkkeitä. Puolan sodanjohto harkitsematta uhrasi omia miehiään,  vaikka he olivat urheita.  Valitettavan typerä sodan johto, hyvin kaukana todellisuudesta !

Ranska ja Britannia olivat aivan eri tasoisia maita ja heidän kanssa ei Hitler olisi halunnut millään sotia....(omaa typeryyttään hän putosi  heidän ansaan, jossa Puolaa käytettiin syöttinä, Hitler ei ymmärtänyt maailman kieroilua ollenkaan, hän oli aivan  liian naivi taiteilija ja kokematon typerys maailmanpolitiikassa.

Kun Hakaristi-Saksa ajautui todelliseen vaaralliseen sotaan, oli koko maa aivan äimän käkenä. Mitäs nyt, ei kukaan ollut puhunut, että tosissaan joudutaan sotaan ja vielä suhteellisen hyviä ystävä naapurikansoja Ranskaa ja Englantia vastaan....jos vihollinen olisi ollut slaawi Puola tai kommumisti-Neuvostoliitto, olisi sen vielä voinut ymmärtää, ajatteli Saksan kansa.  Koko ajan oli Hakaristi puoluekoneisto toitottanut kansalleen, että "paha kommunisti Neuvostoliitto "  jossa rikkaus ja omaisuuden kasaaminen yksityisen ihmisen taskuihin on synti. 

Jo 1. Maailmansota ja sen väkisin USA:n pakottama ja mairitteleva rauha, kaiveli yhä monien mielessä.    Harva silloin ymmärsi, että kyseessä oli USA:n omat taloudelliset edut ja  maan tavoittelu kohti maailmanherruutta.  Rauha oli sivuseikka, pääasia maailmanherruus pois Britannialta ja USA:n taskuun maapallon valtiaan avaimet. Punta oli ollut maailman valuutta, sen tilalle ujutettiin aivan väkisin US Dollari. Maailman valuutta avaa aivan uudet mahdollisudet painattaa rahaa, tehdä paperista rahaa !

Mutta Saksa oli vihollisiaan vastaan aivan alakynnessä, sillä  Saksalla ei ollut suunnatonta  määrää alusmaita Kolonnimaita, joita lypsää ja myös sen voima (kauppalaivasto) merillä oli aika mitätön. Kun maaperässä ei myöskään ollut niin paljoa mineraalirikkauksia, ja ennenkaikkea Saksalla ei ollut öljyä ja bensiiniä.....sitä vaatii moderni  massiivinen sota -----oltiin jättiläismäisen pulman edessä. Sota on aina kallis ja siinä mitataan toisen valtion rahaa ja kulta varantoja...köyhältä loppuu pian panokset ja monet maailmanpankit eivät lainaa sotaa käyville valtioille ei sitten yhtään mitään.     Sääntö oli ja on yhä, sotaa käyvä maa ei saa pankkilainaa ja heille ei sotatatarvikkeita saa myydä. 

Pankit eivät ole tyhmiä, sotaa käyvä maa voi hävitä sodan  ja miten se silloin maksaa velkansa pankeille takaisin?  Pitkäaikainen sota kuluttaa suunnattomasti voimavaroja ja sodat köyhdyttävät kansaa ja kyseisen valtion rahaa palaa.....joskus vieraat valtiot haluvat pitää sodan kestävän kauna aikaa, ihan väkisin pitkitetään sotaa....se tarkoittaa vuosien jopa 10 vuoden köyhyyttä.

Saksa köyhtyy, mutta apuun tuli Saksan kansan luontainen pihiys.

Kaikkea tavaraa ruvettiin säästämään ja aloitettiin suuri keräys-talkoo ohjelma. Paperi dokumentti on painettu  1940 

Tässä on kiitos seteli siitä, että toit metalliromua -keräys talkoon kunniaseteli, jossa lahjoittaja   saa paperilapun kiitoksena siitä, että toimitti valtiolle kuparia, messinkiä rautaa, aumiinia  .  Kun halutaan rakentaa tykkejä ja patruunoita, tarvitaan uskomaton määrä metallia. Tai jos ostetaan niitä neutraalista maasta, esim. Ruotsista, Espanjasta, Sveitsistä   tarvitaan kultaa, millä maksaa hankinnat . Nämä maat olivat älykkään johdon alla ja ne rikastuivat ja voivat hyvin, ne eivät olleet sotaa ja riitaa haastamassa. Heidän politiikot olivat todella viisaita, eteviä ja kansa ei antanut itseään jallittaa sotaan ja kansa vain lihoi ja voi paksusti . Tehdään mitä vaan muuta, mutta ei missään tapauksessa typerää sotaa ! Siinä menee rahat, asunnot ja velat nousee, jopa oma ja omaisten henki vaarassa, ei sotaa!

MIL26AP206   Metalliromun  Vastaanotto Lipuke, aito Saksa. Koko 21x15cm ja absolut aito!  Minulla on postimerkki kokoelman jatkona ollut tämä. 

Usein kuulen jonkun puhuvan sodasta ja ylistävän jotain sotataistelua....sinänsä ihan hyvä ja oikein, mutta SOTA ei ole kamppailu ja yksi taistelu, vaan kyse on taloudellisista ja materiaalisista pitkän aikavälin resursseista.  Siinä ei ratkaise se, onko joku hyvä ampumaan, tai vahvan sporttikunnon omaava mieshenkilö,  sillä ennemmin tai myöhemmin loppuvat aseet ja patruunat, tai ruoka, kahvi, polttoaine, öljy kivihiili kaasu  jne.. jos jätetään koko ihmistyövoiman (tehtaat)  osuus tämä spekulaation ulkopuolelle.

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

HUOM: Vain 16,99 EUR maksavalla DHL paketilla on seurantanumero. Jos se on tärkeä sinulle, niin valitse DHL paketti toimitustavaksi ja mainitse asiasta myyjälle. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

17,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 10.11.2022 22:13
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
8.9. klo 12:10

Aikamoinen pseudo-historioitsija olet. Melkoista tuubaa tuo juttusi. Hitler-propaganda on uponnut suhun hyvin.

8.9. klo 15:09

FB juttuja , tassa kauppapaikka.. Propagandaa on monesta suunnasta...Ölen puolueeton.