Kuvaus

Walther WSR 160 on vuosina 1956-1968 tehty länsisaksalainen mielenkiintoinen ja laadukas mekaaninen laskukone. Siinä on perustoimintojen lisäksi hienouksina

1. Kymmenylivienti (muistinumeron siirto) kierroslukulaskurissa. Jos tätä ei ole, niinkuin useimmissa snurra laskukoneissa, niin pyörittämällä kampea 10 kertaa kone ei näytä tulokseksi 10 vaan punaisen numeron 8. Kertolaskussa kymmenylivienti auttaa, koska esim. kerrottaessa 99:llä täytyy kampea peruskoneessa kiertää sekä yksikkö- että kymmenasennossa 9 kertaa. Tässä koneessa voidaan sata-asennossa kiertää yksi kierros ja ykkösasennossa samoin yksi kierros negatiiviseen vähennyslasku suuntaan.

2. Palautusmekanismi, jolla saadaan päärekisteriin kertynyt tulos automaattisesti siirrettyä asettelutappeihin. Tätä tarvitaan esimerkiksi kolmen luvun kertolaskussa, joka on tarpeellinen neliöittäin hinnoitellun tavaran hinnan määräämisessä.

3. Koneessa on asettelutapeilla syötetyn luvun näyttörekisteri,  jota on helpompi tarkkailla kuin suoraan asettelutappeja.

4. Laskentakapasiteetti on 16 numeroa eli suurempi kuin tavallisimmin käytetty 13 numeroa.

5. Asettelutapit eivät poikkeuksellisesti pyöri kun kampea kierretään.

6. Kaikki toimintanäppäimet on keskitettu oikealle reunalle, joten konetta voidaan käyttää oikealla kädellä vasemman jäädessä täysin vapaaksi.

Koneesta on saksalainen ammattitaitoinen mekaanikko tehnyt toimintamallin, jossa kuoret on poistettu. Samoin on mekanismistakin suuri osa otettu pois, jotta koneen erilaiset toiminnot erottuisivat paremmin. Tämä kaikki vie homman aikaisemminkin tehneeltä aikaa noin 20 tuntia ja toimintamallien myyntihinnat Saksan eBayssä ovat tyypillisesti 150-250 euron haarukassa. Mukaan tulee saksankielisen WSR 160 käyttöohjeen valokopio, joka on erityisen tärkeä palautuksen suorittamisen opettelemiseksi. Sehän on toteutettu kaikissa snurrakoneissa eri tavalla ja nämä ovat vaikeita keksiä, vaikka laskeminen muuten sujuisikin.

Laitteen paino on 3,5 kiloa, josta määräytyy huutopaketin lähetyshinta. Pakkaan hyvin enkä peri materiaali- enkä pakkauskuluja.

Asettelutapeilla syötettäviä koneita on runsaasti tarjolla huutonetissä ja tori-sivustolla. Kuitenkaan niissä ei molempien ylläolevien kohtien 1-2 mukaisia mekanismeja ole tällä hetkellä huutonetissä yhdessäkään ja torillakin vain itäsaksalaisessa Triumphator CRN1 koneessa. Lisäksi tällaisia näppäinsyöttöisiä Facit koneita on kummallakin sivustolla tarjolla 1 kappale (Facit CM2-16 ja Facit 1004).

Normaalista Walther WSR 160 koneesta löytyy tietoa ja kuvia sivulta

http://www.rechnerlexikon.de/artikel/Walther_WSR_110_/_160

Siinä oikealla alhaalla on 16 numeroinen päärekisteri, jonne tulevat yhteen- vähennys- ja kertolaskun tulokset. Vasemmalla alhaalla on 8 numeroinen kierroslukurekisteri, jonne taas tulevat jakolaskun tulokset. Ylhäällä oleva rekisteri näyttää asettelutapeilla valitun luvun helpommin luettavassa muodossa. Erilaisten toimintojen kunnolliseksi näkemiseksi on suuri osa mekanismista poistettu, joten laskemiseen ei toimintamalli sovellu (voin kyllä myydä tavallisenkin WSR 160:sen). Esimerkiksi on mukava katsoa kun asettelutappia siirrettäessä nappulahammasrattaaseen (pinwheel, Sprossenrad)

http://www.rechnerlexikon.de/artikel/Sprossenrad

nousee koko ajan enemmän hampaita.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

95 €
Sulkeutuu 4 vrk 13 h 54 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

95 € Sulkeutuu 4 vrk 13 h 54 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
18.7. klo 21:58

Käyttääkö tuo vekotin jotakin nauhaa, vai saako laskutulokset luettua suoraa jollakin tapaa tuosta vehkeestä?

kiitos!

19.7. klo 13:19

Koneessa ei ole paperitulostusta, vaan tulokset täytyy lukea numeropyöristä, joista suuri osa on havainnollisuuden vuoksi toimintamallista poistettu. Katso artikkelin täydennystä!