Kuvaus

Kuvan kirja, ollutpinkanalla kun on kuperat kannet ja muutakin sanomista.

 

Esittelyteksti

LeBlanc seurasi kymmenen vuotta Bronxin huumekaupan keskuksessa asuvia naisia. Uskomaton tarina ja ansiokas sosiaalinen dokumentti.


Takakansi

”Heroiini oli paha juttu, mutta crack oli vielä pahempi. Tyttö, jolla oli neljä lasta kahdelle pojalle, oli parempi kuin tyttö, jolla oli neljä lasta kolmelle pojalle. Poika, joka kauppasi huumeita ja auttoi äitiään ja lapsiaan taloudellisesti, oli parempi kuin ahne poika, joka tuhlasi kaiken itse.”

Adrian Nicole LeBlanc seurasi 11 vuotta kahta Bronxissa asuvaa tyttöä ja heidän lähipiiriään. Tuloksena syntyi Vapauden vangit, kauttaaltaan katutasolla liikkuva sosiaalinen dokumentti ja monipolvinen sukukronikka, joka näyttää elämän Bronxin köyhimmissä kortteleissa sellaisena kuin se todella on. On hämmästyttävän järjestelmällisiä teini-ikäisiä huumediilereitä, 13-vuotiaita yksinhuoltajaäitejä ja sosiaalisairaalan aikoja haikeasti muistelevia vanhuksia. Ja Boy George, joka menestyksensä hetkinä piilottelee miljoonan dollarin kuukausitulojaan rahasäkeille vuokraamassaan asunnossa. Elämä on hurjaa, mutta LeBlanc ei moralisoi, vaan antaa äänen Cocolle, Jessicalle, Boy Georgelle, Cesarille sekä lukuisille ystäville ja sukulaisille.
 


Arvosteluotteita

”LeBlanc osoittaa, kuinka vaativaa köyhyys on. Hänen kielensä on mutkatonta eikä hän sorru tunteellisuuteen tai turhaan slangiin. Tämä hieno työ ansaitsee niin poliitikkojen kuin lukijoidenkin huomion.”
Publishers Weekly

”Ei ole harvinaista viettää yhtä tai kahta vuotta aiheensa parissa, mutta tällainen omistautuminen on harvinaista, ja lopputulos on hämmästyttävän hyvä.”
Newsday


Ennakkotieto

Adrian Nicole LeBlanc vietti 11 vuotta Bronxin huumekaupan ytimessä seuraten kahta teini-ikäistä tyttöä ja heidän lähipiiriään. Tuloksena syntyi Vapauden vangit, dokumentti, jonka keskiössä on seksikkään 19-vuotiaan Jessican heittelehtivä romanssi menestyneen heroiinidiilerin Boy Georgen kanssa sekä 14-vuotiaan Cocon rakkaus Jessican pikkuveljeen Cesariin. Tyttöjen arkipäivää ovat isättömät lapset, väkivalta, kodittomuus ja ikävä vankilaan joutuneita miehiään; vankila on vain naapuruston jatke, paikka johon useimmat miehet joskus joutuvat. Uskomaton muuttuu arjeksi: on hämmästyttävän organisointitaitoisia teini-ikäisiä huumediilereitä, 13-vuotiaita yksinhuoltajaäitejä ja sosiaalisairaalan aikoja haikeasti muistelevia vanhuksia. Ja Boy George, joka menestyksensä hetkinä piilotteli miljoonan dollarin kuukausitulojaan rahasäkeille vuokraamassaan asunnossa.

Vapauden vangit on rehellinen ja jännittävästi kirjoitettu teos, joka ei moralisoi vaan antaa äänen henkilöilleen. Se on hämmästyttävä, kauttaaltaan katutasolla liikkuva sosiaalinen dokumentti, joka on saanut runsaasti kiitosta niin kriitikoilta kuin lukijoiltakin. "LeBlanc näyttää, kuinka vaativaa köyhyys on. Hänen kielensä on mutkatonta eikä hän sorru tunteellisuuteen tai turhaan slangiin. Tämä hieno työ ansaitsee niin poliitikkojen kuin lukijoidenkin huomion." (Publishers Weekly)

"Ei ole harvinaista viettää yhtä tai kahta vuotta aiheensa parissa, mutta tällainen omistautuminen on harvinaista, ja lopputulos on hämmästyttävän hyvä" (Newsday).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4,95 €
Sulkeutuu 6 vrk 12 h 2 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4,95 € Sulkeutuu 6 vrk 12 h 2 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.