Kuvaus

Legioonalainen Peters - Suomalaisen palkkasoturin muistelmat (Äänikirja)12xlevy

 

Tiedostomuoto

Äänikirja  (MP3, Vesileimattu)

Kustantaja

Tammi

Julkaisuvuosi

2012

ISBN

9789513152246

Lukija

Pertti Sveholm

Kesto

14 t 33 min

Koko

468 Mt (12 x levy)

ertomus maailman kovimpana pidetystä paikasta, muukalaislegioonan laskuvarjojääkärien koulutuksesta ja työstä

Ranskan Muukalaislegioona on maailman kovin sotajoukko, Euroopan Unionin kummajainen, siirtomaa-ajan jäänne, joka edelleen toimii, tuhoaa ja tappaa Ranskan etuja haittaavia ihmisiä kehitysmaissa. Kyösti Pietiläinen on todennäköisesti pisimpään legioonassa palvellut suomalainen, jonka järkyttävät, suhteellisen tuoreet tosikertomukset muuttavat kuvaa eurooppalaisesta kehitysmaapolitiikasta.

Kotkassa 1945 syntynyt Kyösti Pietiläinen lähti merille, kiersi maapallon viidesti, kunnes pestautui Ranskan muukalaislegioonaan 27-vuotiaana vuonna 1972. Muiden värvättyjen tavoin, hän sai uuden nimen ja henkilöllisyyden ja yhteydet kotiin katkaistiin.

Hänet koulutettiin laskuvarjojääkäriksi ja sotapoliisiksi, ja uransa aikana hän taisteli mm. Zairen Kolowesissa, Tsadissa, Djibutissa ja Ruandassa. Vaikka ensimmäinen kausi oli täynnä koettelemuksia, jokin sai hänet jatkamaan pestiään vuodesta toiseen, kunnes hän jäi eläkkeelle ylikorpraalina 28 palvelusvuoden jälkeen vuonna 2000. Hän osallistui myös entisen Jugoslavian alueen rauhanoperaatioihin.

Kyösti Pietiläisen karhea ääni selostaa absurdit armeijakokemukset. Petri Pietiläisen laatimat taustoittavat tietoiskut kertovat sotilasoperaatioiden poliittiset taustat ja muukalaislegioonan historian. Kirja tarjoaa järkyttävän näkökulman eurooppalaisen kehitysmaapolitiikan todellisuuteen.

 

**Huutajalle pk:t 3€ (nopea pakkaus ja postitus kotimaahan)

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 18 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

25 € Sulkeutuu 9 vrk 18 h 51 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.