Kuvaus

Espanjassa alkoi sisällissota kun murhattiin konservatiivinen Mr. Sotelo 13.7.1936 ja vaaleilla oli valta menossa sosialisti-kommunisteille.    Tästä ei Espanjan  kuningashuone, maan upporikkaat ja kirkko pitänyt ollenkaan, huligaanit tulevat hyppimään silmille?   Katalonia ja Baskit olivat täynnä tätä Monarkkia vastustus aatetta henkeen ja vereen. Silloin lensi Mr. " Franco "  heidän avuksi ja kenraali Franco alkoi koota nationalistisia isänmaallisia kunnon patriootteja kasaan , heitä noudettiin aina Marokosta asti. Espanja oli kokonaan menossa kohti kommunismia ja monet maat olivat "punaisten" puolella.....juu, hyvä se on....huusivat nämä monet ulkomaat ....he oikein huusivat  kuorossa: " Bueno!" 

Tästä kehityksestä ei pidetty ihan kaikissa maissa ja Italia Mr. Mussolini sanoi, me tulemme auttamaan. Samoin Hakaristi-Saksan johtaja Hitler sanoi, lähetämme Luftwaffe koneita ja miehiä Espanjaan. Luftwaffe osasto oli nimeltään GONDOR, joka on yhä nykyään synonyyni tälle operaatiolle. Mutta Franco ei ollut mikään helppo rahalla ostettu mätämuna ja vaati avun antajilta joitakin ehtoja mm. Saksan lentokoneissa ja uniformuissa ei saanut olla muita tunnuksia, kuin Francon Nationalisti armeijan tunnuksia.  Gondor koneet, usein Stuka  syöksypommittaja lentokone , ne saivat  uudet kansallisuustunnukset jne..

Lehden koko on 32x25cm ja erikoisnumero= Sonderheft !!! Sivuja 50, runsaasti kuvia !!!

Kuvassa lentää GONDOR Laivueen kone Franco tunnuksin.  Punaisten sosialisti-kommunisten koneita tuhottiin. Kuumat olosuhteet olivat hauskaa vaihtelua Saksan sotilas miehistölle ja heidän tunnukseksi tuli iso lierihattu , joka suojasi paahteelta. Samaa ideaa käytivät myöhemmin myös monien muiden  maiden sotilaat .  Koneen korjausta, lehden takakansi.

MIL22NV708 Lehti Luftwaffe Ilmavoimat lentokone erikoisnumero !!! Keräily kappale. Paino n. 180g

Suomessa melko huonosti tunnettu sota? Osittain se johtui siitä, että Suomessa oli 18v aikaisemmin käyty vastaavanlainen raaka veljessota, jossa ammuttiin setiä ja murhattiin naapurin tätejä ja setiä , jos vain jollakin oli rohkeutta pukea ylleen jotain punaista, tai valkoista....kyllä raakuutta oli ja ei kukaan Suomessa ihmettele  nykyajan ISIS touhuja Syyriassa, Irakissa tai Jemenissä....suomalainen osaa olla aivan yhtä raaka ja julma, kuin moni terroristi. 

Moni lähde antaa vähättelevän kuvan Espanjan tapahtumista, mutta kuolonuhrien määrä oli 600,000   -800,000 ihmistä. Ulkomaat morkkaavat Gondor ryhmää erään Baskimaan pikkukaupungin pommituksesta Guernica. Saksa itse kertoo, että määräys oli selvä ja se tuli Espanjalta: kaupaungin  siltaa ei saa Stuka pommittaa rikki ja epäillään, että jossakin kaupungin  lähivarastossa oli punaisten kommunistien ja sosialistinen pommeja ja ne räjähtivät, itse lentokoneet eivät tehneet mitään "siviilimurhaa". 

Espanjassa taisteli sosialistien ja kommunistien puolella monen länsimaan "sotureita " ja he olivat rakentamassa ideologia unelmamaata ja pettymys oli heille suuri.....kommunismi ja sosialisointi ei voittanutkaan, vaan Italia ja Hakaristi-Saksa avulla voittivat "valkoiset patriootti isänmaalliset Espanja "  miehet ....nationalisti ajatukset ja oman isänmaa tunne oli heille varma ja vankka !

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi  takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

36,60 €
tai
Sulkeutuu 11 vrk 22 h 34 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

36,60 € Sulkeutuu 11 vrk 22 h 34 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.