Kuvaus

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI

[AC0516] 

Kuvanmukainen, HYVÄSSÄ ISKUSSA oleva kovakantinen ensi painos Ulrike Meinhof / Terrotistarinoiden diggareille.

Katriina Lehto: Ulrike MEINHOF - Lähemmäs totuutta, ei todellisuutta

Miksi saksalaisesta toimittajasta ja kahden lapsen yksinhuoltajaäidistä Ulrike Meinhofista (1934-1976) tuli terroristi? Minkälainen oli tämän naisen elämä, jota esimerkiksi Anja Snellman ja Pentti Linkola ovat kertoneet arvostavansa?

Meinhof oli uusvasemmistolaisen opposition mielipiteiden tulkki ja ex-miehensä Klaus Röhlin kanssa osa Länsi-Saksan yhteiskunnan eliittiä. Yhdessä he julkaisivat konkret-lehteä. Vuoden 1968 tapahtumien vanavedessä Ulrike Meinhof erosi miehestään ja muutti kapinan keskukseen, Länsi-Berliiniin. Yhdessä Andreas Baaderin kanssa he perustivat maanalaisen liikkeen nimeltään Punainen Armeijakunta (RAF). RAF rahoitti toimintansa pankkiryöstöillä ja sen iskut kohdistuivat Springer-lehtikonsernia ja USA:n Saksassa olleita tukikohtia vastaan.

RAF:n ja valtiovallan välisessä vastakkaisasettelussa otteet kovenivat koko ajan. Taistelu huipentui vuoden 1977 syksyllä lentokonekaappaukseen ja työnantajaliiton johtajan Hanns Martin Schleyerin murhaan. Vuonna 1972 Meinhof pidätettiin ja tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Häntä vastaan käyty oikeuskäsittely oli kesken, kun Meinhof toukokuussa 1976 löydettiin sellistään kuolleena.

Ulrike Meinhof - Lähemmäs totuutta, ei todellisuutta pohjautuu Katriina Lehdon syksyllä 2007 julkaistavaan historian alan väitöskirjaan. Lehto lähestyy aihetta Meinhofin lukuisten tekstien ja uraauurtavan poliittisen toiminnan kautta, toisin kuin hänestä aiemmin kertoneet kirjat, jotka perustuvat paljolti entisen aviomiehen Klaus Röhlin muistelmiin (1974). Lehto oikaisee vallalla olevan käsityksen, jonka mukaan Meinhof ajautui terrorismiin vaihtoehtojen puutteessa. Meinhofin ensimmäinen suomenkielinen elämäkerta esittelee lukijalle naisen, joka toimi johdonmukaisesti ja itsenäisesti, pelkäämättä tekojensa seurauksia, edes kuolemaa.

1. painos

Gummerus Kirjapaino Oy - Jyväskylä 2007

KIRJA PAINAA PITKÄN MATKAA yli 500g ja on yli 3 CM paksu

VOITTOHUUTO ja PK.  5.95e TILILLE ja TUOTE POSTIIN.  
 

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTIN / MATKAHUOLLON hinnaston mukaan [Kumpi vain on halvempi]. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6,95 €
Sulkeutuu 92 vrk 16 h 15 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6,95 € Sulkeutuu 92 vrk 16 h 15 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.