Kuvaus

Kuvan kaltainen uusi sidottu kirja kansipaperin kera.

Kirjailija: Asko Alanen
Kustantaja: Paasilinna
Sivumäärä: 240
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2016

ESITTELY:
Leo Jokela on sodanjälkeisen Suomen tunnetuimpia ja rakastetuimpia näyttelijöitä. Teatterikoulusta vuonna 1950 valmistuneen Jokelan ura käynnistyi Joensuun ja Vaasan teattereissa. Näyttelijä-maskeeraajan pesti Fennada-Filmissä vei Jokelan elokuviin aikana, jolloin kotimainen filmiteollisuus tuotti enemmän elokuvia asukasta kohden kuin mikään muu maa maailmassa.

Hän näytteli suuria, ikimuistoisiakin rooleja sekä niin pieniä ohikulkijan hahmoja, ettei usein saanut edes nimeään alkuteksteihin. Aarne Tarkaksen ja Matti Kassilan elokuvissa hän vakiinnutti asemansa monipuolisena luonnenäyttelijänä ja suosittuna kansankoomikkona. Kassilan Komisario Palmu -elokuvien osuva valinta etsivä Kokin rooliin teki Jokelasta persoonallisen tähden, tuotti Jussi-patsaan sekä kautta aikojen kestäneen ja alati vain laajenneen yleisönsuosion. Kokin verratonta musiikillista elokuvabravuuria Tummat silmät ei koskaan levytetty, mutta modernissa nettimaailmassa se kerää jatkuvasti satoja tuhansia katsojia.

Monipuolisten filmitöiden rinnalla Jokela kuului nykyisen Helsingin Kaupunginteatterin vakiokaartiin kuolinvuoteen 1975 asti. Kolmas keskeinen työympäristö olivat radion ja television viihdeohjelmat ja draamat, jotka alkoivat Spede Pasasen kanssa radiolle tehdyistä, äänilevyille ja kirjoiksikin tallennetuista Papukaija G. Pula-aho -sketseistä. Yhteistyö jatkui tiiviinä Speden TV-hupailuissa sekä monissa pitkissä filmikomedioissa. Television draamapuolella syntyi kymmeniä TV-elokuvia, tunnetuimpana Juhani Ahon Rautatien sovitus.

Leo Jokelan perintö elää nykyään vahvempana kuin koskaan, sillä uudet sukupolvet ovat löytäneet hänen vetovoimansa jopa aikalaisiakin ihastuneemmin ja arvostavammin. Juhlanäytökset, filmien esityssarjat ja uudelleen julkaistut elokuva- ja musiikkitallenteet ovat taanneet pysyvän arvostuksen vanhojen ja uusien kollegoiden sekä tietysti katsojien silmissä. Tässä kirjassa Leo Jokela saa ansaitsemansa arvon suomalaisen elokuva-, teatteri ja radiotaiteen vaatimattomana mestarina. Asko Alasen toimittama teos peilaa Leo Jokelan kaikki keskeiset elämän vaiheet ja tarjoaa paljon kiinnostavia anekdootteja.

----------------------------------------------------------------------------------------

* Yhdistän ja postitan useampiakin voitokkaita huutoja.

* Lähetän paketin hyvinkin pian sen jälkeen, kun maksu on saapunut.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

13 €
Sulkeutuu 112 vrk 16 h 56 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

13 € Sulkeutuu 112 vrk 16 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
22.5. klo 21:38

Kiitti tiedosta!

24.7. klo 18:43

jep jep

22.5. klo 21:01

Hei!
Tarjoan 12.50€ sisältää postituksen

22.5. klo 21:10

Moi!
Mä luulen et, sul on siihen ihka vapaa oikeus