Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Leo Kalervo: Itseäni jäljittämässä

  • Weilin+Göös, 1981
  • Sidottu, 252 sivua
  • Kansipaperissa kulumaa ja muutama kääntöpuolelta tehty paikkaus reunoissa. Itse kirja on siisti ja ehjä, mutta esilehdessä hieman kulumaa poistetun omisteen jäljiltä.

Leo Kalervo, oikealta nimeltään Leo Kalervo Eklin (1924-2011), oli suomalainen kirjailija, jota tunnetaan erityisesti kuvauksistaan Suomen maaseudun murroksesta 1950- ja 1960-luvuilla.

Kalervo näki Suomen maaseudun murroksen sairaudeksi ja ymmärsi, että muutos ei ollut pintaa, vaan ihmisen sisäinen kriisi. Aihetta Kalervo kehitteli romaanissaan Pelivara (1961) ja seuraavissa teoksissaan.

Lopulta kävi niin, että vanhakantaiseksi maalaisrealistiksi luokiteltu kirjailija oli ajan hermolla. Uusi ekologinen ajattelutapa oli samoilla linjoilla kuin Kalervo esimerkiksi romaanissaan Maa kuuntelee sinua (1977). jossa leikkuupuimurien ja kaivinkoneiden edelle asetetaan raskas, mutta luonnollinen ruumiillinen työ.

Kalervo teki aluksi töitä isänsä viljelystilalla. Hän opiskeli Suomen osuuskauppakoulussa ja Alkio-opistossa. Kirjailijakoulu jatkui maa- ja metsätöissä sekä myyjänä ja varastomiehenä. Maaseutupaikka Juupajoella oli hänelle tärkeä tukikohta. Vapaaksi kirjailijaksi hän ryhtyi 1958 ja hän sai Valtion kirjallisuuspalkinnon 1961, 1967 ja 1978.

hakusanat: elämänkerrat ja muistelmat suomalainen maaseutu suomalaiset kirjalijat Leo Kalervon elämänkerta omaelämänkerta 1950-luku 1960-luku Suomen historia maaseudun muutokset kirjalilijan ura suomalainen kirjallisuus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

2,50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 17.1.2018 16:23

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.