Kuvaus

Kiltteys on positiivinen, hieno ja kaunis ominaisuus, mutta se saattaa myös kääntyä tekijäänsä vastaan ja olla ympäristölle rasittavaa. Kiltteys saattaa olla tottelevaisuutta ja kuuliaisuutta tai, jos oikein huonosti käy, pahantahtoista mielistelyä ja itsensä ylentämistä.

Teoksessa pohditaan kiltteyden syitä, lajeja ja seurauksia. Naiselle kiltteys saattaa olla ansa, jolla hän tekee itsensä ja tekemisensä näkymättömäksi ja itsestäänselvyydeksi. Hyvää tarkoittava kiltteys kääntyy monien naisten elämässä tottelevaisuudeksi, mikä johtaa siihen, että kiltit tytöt voivat pahoin ja kolmikymppiset pätkätyöläisnaiset palavat loppuun.
 

Alanimeke: tottelemattomuuden opas naisille

Rosa Meriläinen ja Liisa Huhta tekevät kirjassa näkyväksi näkymättömän kiltteyden ja antavat välineitä harjoitella tervettä tottelemattomuutta. Kirjaa varten on haastateltu eri-ikäisiä naisia, joiden tarinoiden avulla tuodaan esille erilaisia kiltteysteemoja työelämän, parisuhteen, äitiyden, talouden, ulkonäön, terveyden, seksuaalisuuden, kavereiden ja sukulaisten kautta.

Rosa Meriläinen on politiikan asiantuntija, joka kirjoittaa työkseen. Liisa Huhta on opettaja ja tutkija, joka työkseen edistää tasa-arvoa työpaikoilla. Molemmat ovat työuupumuksen kokeneita äitejä.

1, ,p 2008, Edita, 233 s. Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni vieläkin uudenveroinen.

Postimaksut huutajalle


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

8 €
Sulkeutuu 69 vrk 14 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 69 vrk 14 h 53 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.