Kuvaus

Osakkeenomistajat vaativat yhtiön johdolta yhä suurempaa avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. He myös kyseenalaistavat yhä useammin johdon ehdotuksia ja päätöksiä. Jotta yhtiökokouksia voidaan viedä keskustelevampaan ja avoimempaan suuntaan, iiden valmisteluun ja läpiviemiseen tulee kiinnittää aiempaa enemmän huomiota. Miten yhtiökokouskäytäntöä voidaan kehittää? Mihin asioihin hallituksen puheenjohtajan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota? Entä toimitusjohtajan? Kirjassa esitellään yhtiökokouksen oikeudellinen perusta ja perehdytään yhtiökokouksen käytännön valmisteluun ja läpivientiin.

Vaikka julkisuuden valokeila osuu yleensä yrityksen johtoon ja viime aikoina entistä enemmän hallitukseen, osakkeenomistajien yhtiökokous on kuitenkin osakeyhtiön ylin päättävä elin. Yhtiökokoukset ovat perinteisesti sujuneet nopeasti, ja osakkeenomistajien panos on ollut vaatimaton, jopa kumileimasimeen verrattava. Hyvän hallintotavan kehittyminen edellyttää entistä suurempaa avoimuutta myös yhtiökokouksissa. Osakkeenomistajien tulee tietää enemmän ja samalla aktivoitua oman yhtiön asioissa.

Uudistuva yhtiökokous on toisaalta käsikirja yhtiökokouksen eri tekijöistä ja läpiviennistä, toisaalta se viitoittaa tietä entistä sujuvammalle, läpinäkyvälle ja positiivisesti aktiiviselle yhtiökokouskäytännölle. Kirja on tarkoitettu kaikille yhtiökokouksen toimijoille. Yhtiön johto, tilintarkastajat ja hallitus saavat kattavan kuvan siitä, mihin asioihin tulee kiinnittää entistä suurempaa huomiota sekä valmisteluvaiheessa että itse yhtiökokouksessa. Osakesijoittajat puolestaan saavat vinkkejä siitä, miten yhtiökokouksesta saa irti mahdollisimman suuren hyödyn. Hyvin järjestetty ja sujuva yhtiökokous on kaikkien osapuolten etujen mukainen, ja se antaa myös positiivisen kuvan yhtiöstä.

Kirjan kirjoittajilla on kattava kokemus yhtiökokouksista, osakeyhtiölaista sekä kommunikoinnista pääomamarkkinoilla
.

Kuvan kirja. Sidottu / kovakantinen kansipapereilla. WSOY 2004.

KUNTO K4, tai parempi (erinomainen / lähes uutta vastaava). Ei omisteita tai muita merkintöjä.

TOIMITUS Postin kirjepakettina, seurantakoodein. (Suojataan asiallisesti.)

Tuotteissa ei ole noutovaihtoehtoa. Pahoittelut.

___________

   VK L/business johtaminen yhteiskunta liiketalous

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

40 €
Sulkeutuu 109 vrk 18 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

40 € Sulkeutuu 109 vrk 18 h 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.