Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  DVD:stä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. LOMA. Ohjaus Risto Jarva. 1976 Filminor. DVD avaamattomana muovissa.

Penkkiurheilua harrastava, säntillinen pankkivirkailija Aimo Niemi (Antti Litja) on lähdössä lomalle. Tarkoitus on mennä Innsbruckin olympialaisiin kannustamaan suomalaisia hiihtäjiä, mutta lentoasemalla sattuu sekaannus ja liian myöhään Aimo tajuaa istuvansa väärässä koneessa joka vie seuramatkalaisia Rhodokselle. Sen sijaan joku rouva Niemi lentää Insbruckiin. Myös matkalaukut vaihtuvat ja Aimo joutuu tyytymään naisten rantavaatteisiin ja ehostustarpeisiin. Hotellissa hänet majoitetaan rouva Niemen tilalle sydänsuruja potevan naistenlehden toimittajan, Marjukan (Tuula Nyman) huonetoveriksi. Mukanaan sukset ja hiihtopipo Aimo tekee parhaansa selvitäkseen tukalasta tilanteesta. Loma on Risto Jarvan ohjaama komedia jossa epäonnisen miehen hiihtomatka vaihtuu etelän hiekkarantaan! Elokuvasta tuli yleisömenestys ja se keräsi vuonna 1976 yli puoli miljoonaa katsojaa. Pääosissa ovat Antti Litja ja Tuula Nyman, joka sai roolista Jussi-palkinnon. Näyttelijät: Antti Litja, Tuula Nyman, Eija Pokkinen, Helena Notkonen, Marja-Sisko Aimonen, Martti Pennanen, Hannele Lauri, Eero Rinne, Pirkko Arttio, Georges Copeloussis, Arto Tuominen, Alfonso Padilla, Risto Jarva.

Hassunkuriset tilanteet on asennettu lomailun yhteyteen luontevasti ja ne esitetään herkullisesti. Antti Litja on jälleen mainio karttelevassa kömpelyydessä.” Paula Talaskivi, Helsingin Sanomat
 

 

2. YÖ VAI PÄIVÄ. Ohjaus Risto Jarva ja Jaakko Pakkasvirta. Elokuvan ja lisämateriaalia sisältävä DVD avaamattomana muovissa.

Yö vai päivä (1962) -elokuvan pituus on 86 minuuttia, minkä lisäksi DVD:llä on lisämateriaalia 107 minuuttia: 1. Risto Jarva (1966), jossa ohjaaja Jarva kertoo elokuviensa tekemisestä, näyttelijöistä, katsojista ja elokuvan tilasta Suomessa 1960-luvun puolivälissä. 2. Risto Jarva, työtoverini, mestarin muisto. 3. Traileri. 4. Kaupungissa on tulevaisuus -lyhytelokuva. 5. Kitka -lyhytelokuva

Yö vai päivä (1962) on Risto Jarvan ja Jaakko Pakkasvirran yhteistyönä ohjaama elokuva. Ironinen komedia suomalaisen kesän myyttisistä ulottuvuuksista on Risto Jarvan esikoisohjaus pitkän elokuvan parissa. Kolmen ranskalaisen muodostama Unescon työryhmä saapuu Suomeen tutkimaan vanhaa alkuperäiskulttuuria ja riittejä. He asettuvat keskikesän viettoon Puumalaan Saimaan järvimaisemiin ja tutustuvat kansan elämään ja tapoihin hyvinkin empiirisesti ja intiimisti. Pontikalla, yhteissaunomisella ja muulla perisuomalaisella kesätoiminnalla on oma osansa prosessissa, jolla ulkomaiset tutkijat hivutetaan osaksi yhteisöä. Yö ja päivä, työ ja huvi sekoittuvat pakanallisissa juhannusjuhlissa. Paitsi kerronnaltaan, elokuva on suomalaisittain uraauurtava myös värikuvauksen käytössä: sen värikylläisyys, estetiikka ja leikittelevä kerronta olivat raikasta ja uudenlaista. Elokuvan varsinaisessa pääosassa on kesäinen luonto kaikkine ulottuvuuksineen – rooleissa nähdään Elina Salo (opettajatar Mattila, ”Aino”), Eino Krohn (professori Sedano ), Ismo Kallio (Mr. Lang, professori Sedanon assistentti ) ja Numidia Vaillant (Numidia Vaillant, professori Sedanon sihteeri ) sekä mm. Aulikki Tarnanen, Lauri-Juhani Ruuskanen, Kerttu Krohn ja Leo Jokela. Henkilöohjauksesta vastasi Jaakko Pakkasvirta, joka teki Jarvan kanssa myös elokuvan käsikirjoituksen sekä selostustekstin yhdessä Markku Lahtelan kanssa. Dialogin elokuvaan kirjoitti Pentti Saarikoski ja musiikin sävelsi Kari Rydman. Avustajien joukossa vilahtaa mm. nuori Peter von Bagh taidenäyttelyn yleisönä.

Risto Jarva (1934 Helsinki – 1977 Helsinki) oli koulutukseltaan kemisti-insinööri. Teekkarien elokuvakerhossa alkaneen elokuvauran ensimmäinen ohjaustyö on lyhytelokuva Työtä Ylioppilasteatterissa (1961). Jarvan pitkät elokuvat ovat Yö vai päivä (1962; Jaakko Pakkasvirran kanssa), X-paroni (1964; Jaakko Pakkasvirran ja Spede Pasasen kanssa) Onnenpeli (1965), Työmiehen päiväkirja (1967), Ruusujen aika (1969), Bensaa suonissa (1970), Kun taivas putoaa... (1972), Yhden miehen sota (1973), Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975), Loma (1976) ja Jäniksen vuosi (1977). Risto Jarva toimi elokuvan taiteilijaprofessorina 1970–75.

Jaakko Pakkasvirta (s. 1934 Simpele) on elokuvaohjaaja ja näyttelijä. Hänen ohjaamansa pitkät elokuvat ovat Yö vai päivä (1962; Risto Jarvan kanssa), X-paroni (1964; Risto Jarvan ja Spede Pasasen kanssa), Onnenpeli (1965), Työmiehen päiväkirja (1967), Vihreä leski (1968), Ruusujen aika (1969), Kesäkapina (1970), Niilon oppivuodet (1971), Jouluksi kotiin (1975), Runoilija ja muusa (1978), Pedon merkki (1981), Ulvova mylläri (1982) ja Linna (1986).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 93 vrk 2 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 93 vrk 2 h 42 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.