Kuvaus

Kaikkialla ympäri maailmaa on käytössä tämä ovilukko malli. YALE lukko malli on yleinen ja yli Atlantin kun mennään Amerikkaan niin nämä lukot ovat käytössä ja USA:n ovenkahvat ovat  taas ITALIA mallia, oletan, että Italiasta ostettiin ensinmäiset ovenkahvat ja vetimet....     Aasiassa on tämä lukko aivan vakio  tavaraa . Samoin Venäjä ja Eur-Aasia käyttää YALE lukkosylinteriä. 

Tämän lukon etu on se, että kun sen avainta pyörittää kaksi kertaa lukkokielen suuntaan, työntyy lukon "kieli " ulos 2 tuumaa eli 50mm.  Ovea ei saa auki, ei ulkoa, ei sisältäpäin....Jos joku on murtautunut sisään vaikka ikkunasta , niin ulos ovesta hän ei pääse, sillä oven avaisu ulkoa tai sisältä vaatii avainta! Varma on varmaa !

Onko tämä tiirikoitavissa? Kyllä, mutta on YALE lukkosylintereitä, joissa on haittoja myös sivulle ja ylöspäin, se on jo hankala ja haastava ilman avainta saada auki... Myös ASSA ABLOY Ruotsista  tekee Yale ovenlukkoon sopivia lukkosylintereitä.  

BAU01MZ102  Lukko sylinteri oveen, käytetty ja 3 avain, pituus on 65 mm.  Standartti lukkomalli maailmalla. Terästä.

Kohdetta syventävää infoa:    Suomalaisen nuoren ulkomaanmatka on saattanut järkyttyä, sillä ovi EI MENE LUKKOON; jollei sitä avaimella väännetä mieluimmin kaksi kierrosta , jolloin se on todella LUKOSSA !  Moni uinuu Suomen lukkosysteemin illuusiossa, mutta maailmalla on ovi siis AINA avaimella väännettävä , jos  sen haluaa lukkoon... moni on herännyt aamulla huoneessa ja jotain on kadonnut, tai yöllä on joku vieras kömpinyt sänkyyn.... koska hän ei ole ymmärtänyt lukita ovea... Tutustu lukkoon rauhallisesti, että osaat sen käytön.... se kuuluu international sivistykseen!!! 

Kiitos yhteydenotosta ja vastaan julkisesti : Huutonettiläinen soitti ja kertoi, että juuri hänelle oli käynyt niin, että hänen sänkyyn oli yöllä tulemassa nuorimies, tuttu tosin. Siitä nousi elämöinti ja pojan vanhemmat kysyivät pojalta, miksi ? Hän vastasi, ettei tämä suomalainen nuori nainen laittanut ovea lukkoon ja hän oli tulkinnut sen eräänlaiseksi vihjaus-welcome merkiksi.. Nainen ei taas osannut kuvitellakaan, että hän nukkui ovi auki, ovenkahvaa vain vääntää, niin ovi avautuu....nainen sopersi, ettei kotona ole lukot niin, jolloin hän sai vastaansa epäuskoisen katseen... Suomessa muka ei tunneta YALE lukkoja ???  Käy kurssi oven lukoista ajoissa, niin vältät ikävyyksiä !!!

Kun asuntoon muutetaan tai on pelko, että asunnon avain on väärällä henkilöllä, muutetaan uusi lukkopesä. 

Koodilukot hotelleissa ovat myös epävarmoja. Maailman varmin lukko on Sveitsistä.  Suomalainen ABLOY lukkofirma fuusioitui ja sulautui ruotsalaiseen ASSA lukkofirmaan ja heillä on paljon eri merkkejä, joskin yleinen on myös Assa Abloy lukkosylinteri...

Suomalaiset ovat huomanneet, että ulkomailla monen maan asuntojen ulko-ovi kääntyy sisään asuntoon, eikä ulospäin rappukäytävään... Ulkomailla ovi voidaan "väkivallan avulla potkia " sisään....kun taas Suomessa oven karmit estävät sen sisäänpäin kääntymisen.... ollaan iloisia, että ennen suomalaiset käyttivät omaa järkeä, eivätkä kopioineet juttuja jostain Anglo-Saksi maista vaan oma järjenkäyttö oli Suomessa suosittua ja hauskaa puuhaa ;)

Suomessa on asunnoissa yleensä ulko-oven jälkeen sisäovi, se vaimentaa ääntä ja estää lämmön menemistä harakoille....tätä sisäovea et monessa maassa näe....meidän sähkötarkastus taso rakennuksissa oli huippua ja myös rakennusmateriaalit paljon parempia kuin vaikkapa USA:ssa, meillä Suomessa oli ainakin talorakennus kunnon laatua.... 

Vastuullinen isä ja äiti, anna lapsesi oppia esim. Espanjassa käyttämään/avaamaan/sulkemaan ovia , joissa on YALE lukkomalli.... sitä taitoa tarvitaan international forumeissa...Itävaltalainen rautakauppa nimeltään BAUHAUS myy ovia ja lukkoja Suomessa... Vanha suomalainen lukkotehdas kantoi nimeä ABLOY, se oli sanasta AB LUKKO OY muodostettu alku ja loppu, keskelle sanan LUKKO L-kirjain, tämän nyt tietää koululaisetkin...

Rautakauppa iso ketju nimeltään Leroy Merlin on Ranskasta ja jättiläinen, en tiedä ovatko jo rantautuneet Suomeen, mutta ainakin Venäjällä ja Ukrainassa he  ovat ja he myyvät kovaa vauhtia rautakauppa rakennus ja puutarha tavaraa ... tietenkin ei voi verrata Suomen markkinoita näihin isoihin valtioihin, niissä on ostovoimaa. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

HUOM: Vain 16,99 EUR maksavalla DHL paketilla on seurantanumero. Jos se on tärkeä sinulle, niin valitse DHL paketti toimitustavaksi ja mainitse asiasta myyjälle. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 1 vrk 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6,30 € Sulkeutuu 1 vrk 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.