Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Lyhytelokuvia vuosilta 1988-2009 3 DVD

Tämä kokoelma sisältää 14 lyhytelokuvaa kolmelta eri vuosikymmeneltä. Kolmetoista elokuvataitelijaa kuvaa osia suomenruotsalaisesta todellisuudesta erittäin omakohtaisesta näkökulmasta. Undergroundia 80-luvulta, yläluokan juhlia 90-luvulta ja pilkahdus huumoria kun uusi vuosisata koittaa. Elokuvaohjaajamme tarjoavat taiteellisen osumatarkasti omia palojaan suomenruotsalaisesta elämästä ja elämäntavasta. Tuntuuko tutulta? Olitko mukana kun se tapahtui? Ja mihin olemme matkalla?

Claes Olssonin ja Klaus Härön Lyhytelokuvia 1985-2005 2 DVD

Toinen DVD-paketti esittelee Suomen eturivin elokuvaohjaajien Claes Olssonin ja Klaus Härön lyhytelokuvia. Olsson tavaramerkkinä ovat romaanien filmatisoinnit, kuten Monica Fagerholmin Ihanat naiset rannalla ja Lars Sundsin Colorado Avenue. Klaus Härö puolestaan on tunnettu elokuvistaan Äideistä parhain ja Postia pappi Jaakobille. Härön uusin elokuva Miekkailija on saanut Golden Globe-ehdokkuuden.

Elokuvaohjaajien vaikuttavat lyhytelokuvat käsittelevät samoja teemoja ja kysymyksiä kuin heidän pitkät elokuvansakin. Claes Olssonin lyhytelokuvat ovat vuosilta 1985–1997. Mukana ovat mm. elokuvat Naru kaulaan, nulikka! / Häng dej, pojkfan! (1985) ja Rannekello/ Armbandsuret (1988).  Ensimmäinen kertoo Elmer Diktoniuksen novelliin perustuen kahdesta veljeksestä, jotka kiertävät ympäri Pohjanmaata sirkusnumerollaan. Armbandsuret mukailee Bo Carpelanin samannimistä kertomusta.

Klaus Härön lyhytelokuvat vuosilta 1994–2005 puolestaan kuvaavat muun muassa yksilön haavoittuvaisuutta. Yksi elokuvista perustuu Tove Janssonin novelliin, ja toisessa nähdään Irina Björklund ensimmäisessä elokuvaroolissaan. Mukana ovat esimerkiksi elokuvat Tuulen tavoittelua / Jagande efter vind (1994) ja Samassa veneessä /Sommartider (2000). Tuulen tavoittelua kertoo nuoresta miehestä, joka onnettoman rakkauden seurauksena alkaa rakentaa leijaa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 31.8.2018 12:07
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.