Kuvaus

Toimittaja Marikka Bergman tekee tässä teoksessa rehellisen opintomatkan suoritushulluuden lähteille. Mitä me kiireisellä elämällämme oikeastaan tavoittelemme ja miten ihmeessä voisimme oppia haluamaan vähemmän?

Pienen elämän eläjä tulee toimeen hiljaisuuden, tapahtumaköyhyyden, vaatimattomamman elämän ja lopulta myös itsensä kanssa. Onnistumisen elämys voikin tulla pelkistämisestä ja hidastamisesta. Merkityksellinen elämä saattaa löytyä suuren ja nopean sijaan pienestä ja hitaasta, useammin läheltä kuin kaukaa. Ja oman elämän viisaimmaksi guruksi voikin paljastua oma lapsi. Kirja kannustaa erityisesti ruuhkavuosia eläviä pienten lasten vanhempia vetämään rajat venymiselleen ja avaamaan silmänsä sille, mitä heidän edessään jo on.

Toimittaja Marikka Bergman on viimeiset kymmenen vuotta kirjoittanut artikkeleita erityisesti lapsiperheitten arjesta. Bergman on opiskellut taidefilosofiaa, musiikkitiedettä sekä teologiaa ja valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi. Hän on johtanut ortodoksisia kirkkokuoroja, laulanut Savonlinnan oopperajuhlakuorossa, työskennellyt kasvisravintolassa ja luostareissa, tanssinut tanssiryhmässä, joogannut ja meditoinut, yrittänyt rakentaa ekotalon, kamppaillut kasvimaansa kanssa, yrittänyt olla maailman paras äiti neljälle lapselleen - ja lopulta tajunnut lopettaa ylisuorittamisen.

Marikka Bergmanin blogi Pientä elämää etsimässä löytyy
osoitteesta http://pientaelamaaetsimassa.blogspot.com/

Marikka Bergman Inhimillisessä tekijässä:

http://areena.yle.fi/video/1318793425961

1. p. 2010, Basam, 210 s. Pehmytkantinen kirja kansineen on mielestäni todella hyväkuntoinen.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
Sulkeutuu 77 vrk 14 h 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7 € Sulkeutuu 77 vrk 14 h 57 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.