Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

[AC1216]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI

Kuvannmukainen, UUDENVEROISESSA ISKUSSA oleva UPEA Sisustuselementti MARILYN MONROE diggareille.


Marilyn Monroe -"Bambu / kaisla" style taulu No: 2

Koko: 31,7 x 79,0 cmVOITTOHUUTO ja PK. 3.20e   TILILLE ja PAKETTIA POSTIIN.


PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 08/19, 03/19, 05/18, 10/17, 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajan tasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajan tasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.PIN UP - 50`s STYLE - RETRO - HURLUMHEI - JAMES DEAN - ELVIS PRESLEY - USA - AMERIKKA


 

Marilyn Monroe [mæln mno] (1. kesäkuuta 1926 Los Angeles, Kalifornia – 5. elokuuta 1962 Los Angeles, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja malli. Hänen syntymänimensä oli Norma Jeane Mortenson, mutta kasteessa hän sai nimen Norma Jeane Baker. Hän otti taiteilijanimen Marilyn Monroe vuonna 1946 ja virallisti sen oikeaksi nimekseen vuonna 1956.

Rikkinäisen lapsuuden jälkeen Monroe aloitti uransa mallina, mikä johti ensimmäiseen filmisopimukseen vuonna 1946. Hänen varhaiset roolinsa olivat pieniä, mutta hänen suorituksensa elokuvissa Asfalttiviidakko ja Kaikki Eevasta (molemmat vuodelta 1950) saivat hyvän vastaanoton. Hänen komediennen kykyjään ylistettiin muun muassa elokuvissa Herrat pitävät vaaleaveriköistä, Kuinka miljonääri naidaan, Piukat paikat ja Kesäleski, ja hänestä tuli yksi Hollywoodin suosituimmista tähdistä.

Monroen luokittelu “tyhmäksi blondiksi” rajoitti hänen uramahdollisuuksiaan, joita hän yritti aktiivisesti laajentaa. Hän opiskeli Actors Studiossa ja perusti oman tuotantoyhtiön, Marilyn Monroe Productionsin. Kriitikot kehuivat hänen roolisuoritustaan elokuvassa Bussipysäkki, ja hän sai parhaan naisnäyttelijän Golden Globe -palkinnon musiikki- tai komediaelokuvan kategoriassa roolisuorituksestaan elokuvassa Piukat paikat.

Hän kuoli barbituraattien yliannostukseen, ja hänen kuolemastaan on esitetty erilaisia arvioita. Virallisesti kuolinsyyksi annettiin ”todennäköinen itsemurha”.

Monroe on kaikkien aikojen tunnetuimpia filmitähtiä. Vuonna 1999 American Film Institute listasi Monroen kaikkien aikojen kuudenneksi parhaaksi naiselokuvanäyttelijäksi.

 

Marilyn Monroe elokuvassa Piukat paikat (Some Like It Hot, 1959)

Monroen tähtikuvaan kuuluu traaginen yksityiselämä: epäonninen lapsuus, haparoivat miessuhteet, ammatillinen epävarmuus ja salaperäinen kuolema. Vaikka hän oli koko maailman palvoma tähti, yksityiselämässään hän oli onneton. Monroe kärsi mielenterveysongelmista ja heikosta itsetunnosta. Hän halusi lapsen, mutta hänen raskautensa päättyivät keskenmenoon. Hänen epävarmuutensa vaikeutti hänen työskentelyään ja ihmissuhteitaan.

Monroesta on kuolemansa jälkeen tullut Elvis Presleyn ja James Deanin veroinen myytti, ja hänestä lienee kirjoitettu enemmän elämäkertakirjoja kuin kenestäkään muusta lähihistorian henkilöstä. Hänen vaikutustaan naiskuvaan ja länsimaiseen filmitähtikulttiin pidetään merkittävänä. Häntä pidetään myös vedenjakajana vanhan ajan tähtikuvan sekä myöhemmän arkisemman tähtikuvan välillä. On sanottu, että Monroe rakensi 1950-luvun murroskaudessa olevaan länsimaailmaan uudenlaisen seksisymbolin mallin, joka oli yhtä aikaa eteerinen ja inhimillinen. Hänen asemansa pop-ikonina onkin vaikuttanut muun muassa Andy Warholin ja Madonnan taiteeseen.

Monroe oli naimisissa kolme kertaa, merisotilas James Doughertyn (1942-1946), baseballtähti Joe DiMaggion (1954) ja näytelmäkirjailija Arthur Millerin kanssa (1956-1961).


Kuolema

 

Marilyn Monroe hänen viimeisen elokuvansa Sopeutumattomat (The Misfits, 1961) trailerissa.

Marilyn Monroe kuoli 36-vuotiaana Los Angelesissa unilääkkeiden yliannostukseen. Hänet löydettiin kotoaan kuolleena 5. elokuuta 1962. Los Angelesin poliisille Monroen kuolemasta ilmoitti tämän psykiatri Ralph Greenson. Hän makasi sängyllään puhelimen kuuloke kädessään, kun taloudenhoitaja Eunice Murray löysi hänet. Yöpöydällä oli pilleripurkkeja.

Ruumiinavauksessa Monroen elimistössä todettiin kloraalihydraattia kahdeksan milligrammaa millilitrassa ja pentobarbitaalia 4,5 mg/ml, ja Los Angelesin kuolinsyyntutkijan viraston tohtori Thomas Noguchi merkitsi kuolinsyyksi “akuutti barbituraattimyrkytys”, jonka syynä oli “mahdollisesti itsemurha”.

Kaikki eivät uskoneet itsemurhan mahdollisuuteen. 1982 Monroen kuolemaa alettiin tutkia uudelleen. Itsemurha suljettiin pois laskuista ruumiista löytyneiden lääkemäärien ja paikkojen perusteella. Monroe oli aiemmin yrittänyt itsemurhaa lääkkeillä: hän oli ottanut yliannostuksen ja sitten soittanut tutulle, joka oli tullut paikalle pelastamaan hänet. Kuoliniltansa aikana hän oli soittanut ainakin Peter Lawfordille, joka ei tullut paikalle. Ei ole täysin varmaa kuitenkaan, tekikö Monroe itsemurhaa ollenkaan.

Mahdolliseksi kuolinsyyksi on tarjottu myös vahinkoa. Unettomuudesta kärsinyt Monroe otti pillerin toisensa jälkeen, kun ei saanut unta. Lopulta hän sammui puhuessaan puhelimessa Peter Lawfordille, vaipui koomaan ja menehtyi lääkkeiden yliannostukseen.

Kolmannen version mukaan Monroe murhattiin piikittämällä rauhoittavia lääkkeitä hänen kehoonsa. Eräs selitys oli se, että Monroe olisi aikonut kertoa suhteestaan sekä John F. että Robert Kennedyyn, ja Kennedyt olisivat halunneet vaientaa hänet. Toisen teorian mukaan tähti oli liian vaarallinen presidentille ja tämän veljelle. Tämän selityksen mukaan presidentti nautti Monroesta, joka luuli pääsevänsä Valkoisen talon valtiattareksi, mutta hänestä tuli kiusankappale, jonka presidentti siirsi veljelleen. Robert Kennedyn on väitetty käyneen salaa Los Angelesissa Monroen kuolinpäivän tienoilla. Jopa mafiaa on epäilty, sillä Frank Sinatralla, Monroen ystävällä, oli suhteita mafiaan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4,95 €
Ilmoitus on sulkeutunut 13.10.2019 18:42
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.