Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Menetetty lapsuus, suomalaismiehittäjien vankeudessa 1941-44, Tammi 2004, sid., 338 sivua +karttoja lopussa, kansipaperi. Kansipaperissa kulumaa ja vanhojen hintalappujen jäämiä sekä edessä että takana, kirja siisti.

Toisen maailmansodan vuosina 1941-1944 Suomi miehitti suurta osaa Neuvosto-Karjalaa, Aunusta, Syväriä, Petroskoita, Äänisniemeä - alueita jotka eivät koskaan olleet kuuluneet Suomelle. Tästä ns. Itä-Karjalasta oli tarkoitus tulla osa Suur-Suomea ja sen väestön haluttiin olevan puhtaasti suomensukuista. Tämän vuoksi venäläiset siviilit, ennen kaikkea naiset, lapset ja vanhukset, internoitiin suurin joukoin leireihin, jotta heidät voitaisiin mahdollisimman pian Saksan sotamenestysten myötä siirtää pois Suomen valtaamalta alueelta. Kun sota juuttui paikoilleen eikä edistynyt Suomen sodan- ja valtionjohdon toivomalla tavalla, venäläisiä ei voitukaan siirtää muualle. Leirit Petroskoissa, Aunuksen alueella ja muualla Neuvosto- Karjalassa ajautuivat kohti nälkäkatastrofia, kuolleisuus nousi rajusti ja taudit alkoivat niittää satoa. Seurauksena oli kärsimystie, josta Suomessa ei juuri tiedetä. Kirjailija Marja-Leena Mikkola on haastatellut näissä suomalaisten leireissä lapsuutensa ja nuoruutensa viettäneitä venäläisiä, joiden autenttiset kertomukset kuolemasta ja kauhusta, mutta myös elämän ja inhimillisyyden voitoista kuullaan nyt Suomessa ensi kertaa. Kirjoittaja kertoo myös alueen kulttuurista ja historiasta, Pietari Suuren perustamasta Petroskoista ja tarunhohtoisesta Äänisniemestä, joita sota ja suomalaismiehitys ankarasti koettelivat.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 2.1.2018 20:05

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.