Kuvaus

Lukematon, uudenveroinen

Jumalainen mies - Kreikan mytologian miesarkkityypit ja nykymies

Takakannesta: "Kahdeksan erilaista miehen mallia Haadeksesta Hermekseen.

Jumalainen mies kertoo nykymiehestä Kreikan mytologian ja arkkityyppien valossa. Kirja antaa uuden, samalla ikivanhan ja ajattoman näkökulman kysymykseen, mitä kaikkea mies, mieheys ja miehuus pitävät sisällään.

Kaikilla kahdeksalla miesarkkityypillä on omat toisistaan poikkeavat vallan, kapasiteettien ja resurssien alueet. Zeus-tyypin edustajat ovat aina olleet johtopaikoilla. Haades-mies taas hallitsee talouselämää. Poseidon edustaa joukkovoimaa, Ares puhdasta miehistä voimaa. Hermes-tyyppi on puhetaidon mestari, Hefaistos osaaja ja Apollon sankari. Dionysos on uuden ajan tunteellinen ja herkkä mies. Jumalainen mies pureutuu syväluotaavissa teksteissään näiden tyyppien ominaisuuksiin ja tutkii laaja-alaisesti kunkin toiminta- ja reaktiomalleja, elämänstrategioita ja rooleja maailmassa. Sitä kautta teos avaa lukijalle tien aidompaan itsetuntemukseen ja vaihtoehtoisiin tapoihin toteuttaa mieheyttä isänä, työntekijänä ja rakastajana.

Marja-Liisa Niemi-Mattila on Tampereen yliopistosta valmistunut sosiaali- ja ryhmätyöntekijä. Hän on opiskellut psykologiaa ja sosiologiaa Turun yliopistossa ja tutkinut yli 30 vuoden ajan mytologiaa ja astrologiaa, joita on myös opettanut Tampereen työväenopistossa vuodesta 1983. Niemi-Mattilan edellinen teos Ajattomat arkkityypit ilmestyi 1998."

113

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12 €
tai
Sulkeutuu 114 vrk 8 h 16 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 114 vrk 8 h 16 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.