Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Martti Lindqvist: KUOLEMAA VÄKEVÄMPI. 2002 Otava, Loisto-pokkari. 287-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kuolemaa väkevämpi (1994) -kirjassaan Martti Lindqvist kertoo elämästään, ajatuksistaan ja tunteistaan, kun läheinen ihminen on äkkiä poissa. Äärimmäisen yksityinen kokemus kasvaa universaaliksi kuvaksi syntymän, rakkauden ja kuoleman ydinkolmiosta, joka kätkee itseensä elämän salaisuuden. Rakkaan puolisonsa, Hannelen, äkillisen poismenon järkyttämänä Martti Linqvist julkaisi vuosi vaimonsa kuoleman jälkeen teoksen Kuolemaa väkevämpi. Kirjassa hän kuvaa ammattiauttajan avuttomuutta ja tuskaa menetyksen edessä. Lindqvist kertoi päätyneensä ymmärtämään, että suru on rakkauden jatke, ja että mielettömältä tuntuva kuolema ei sittenkään ole mieletön. Kuolemaa väkevämpi on kirja, josta jokainen menetyksen kokenut voi ammentaa lohtua surussaan.

"Surun seuralaisia ovat usein pateettisuus, sentimentaalisuus, todellisuuden vääristyminen. Myös Martti Lindqvist osoittautuu surijana hyvin inhimilliseksi. Hänen vaimonsa kuoli viime talvena täysin yllättäen, eikä kuolinsyytä kyetty selvittämään. Päiväkirjan ensimmäinen merkintä on päivätty runsas viikko kuolemantapauksen jälkeen, viimeinen 40 päivää myöhemmin. (- - -) Kirjan lopussa puhuu pohtiva ja erittelevä Lindqvist. Hänen määritelmänsä rakkaudesta, sukupuolisuudesta ja parisuhteen merkityksestä kuuluvat mieleenjäävimpiin mitä olen nähnyt: ne ovat voimakkaita ja oivaltavia, kiteytyneisyydessään ja paradoksaalisuudessaan suorastaan monumentaalisia." – Martti Mäkisalo, Helsingin Sanomat

Martti Lindqvist (1945 Rauma – 2004) 2004 Dar es Salaam, Tansania) oli teologian tohtori, kouluttaja ja tuottelias kirjailija sekä terveydenhuollon etiikan dosentti Tampereen yliopistossa ja sosiaalietiikan dosentti Helsingin yliopistossa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 20.10.2018 20:06
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.