Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Martti Ojala: VARSITIELTÄ VALTATIELLE. Kansikuva: Raimo Ryynänen. 1996 Markkinointi M. Ojala. 198-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Varsitieltä valtatielle (1996) on kuvaus rauhan ajan sotilaselämästä toimiupseerin näkökulmasta. Martti Ojalan sotilasura kantahenkilökuntaan kuuluvana alkoi [1961] Pohjan Prikaatista. Tie johti Kanta-aliupseerikouluun Lappeenrantaan ja palveluspaikkoihin eri puolille maata. Monet vuodet kuluivat Haapajärvellä Asevarikko 8:n palveluksessa. Viimeiset vuodet ennen eläkkeelle siirtymistä hän oli talous- ja huoltotehtävissä Kadettikoululla. Sotilaselämä ei aina ole niin selkeää kuin hierarkisessa järjestelmässä kuvittelisi olevan. Sotilaat ovat ihmisiä hyvine ja huonoine puolineen siinä missä muutkin. Ristiriitojakin kasarmien tuntumassa esiintyy. Jäätyään eläkkeelle Kadettikoululta Martti Ojala palasi Kalajokilaaksoon, josta oli elämän varsitielle lähtenytkin. Hän ryhtyi siviilissä grilliyrittäjäksi Kalajoelle hankkien näin taas uusia kokemuksia, tällä kertaa valtatien tuntumasta.

 

2. Martti Ojala: VIHDOINKIN VALTATIELLÄ. 1998 Markkinointi M. Ojala. 136-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Vihdoinkin valtatiellä (1998) on  Martti Ojalan kolmas omaelämäkerrallinen romaani. Kirjoittaja kuvailee elämänmenoa sen jälkeen, kun palvelusvuodet puolustusvoimissa ovat takana ja edessä on elämästä uusi mielenkiintoinen vaihe. Siihen on sisältynyt yrittäjänä olemista ja työtä toisen palveluksessa, ei tällä kertaa niinkään toimeentulon vuoksi, vaan enemmänkin haasteiden ottamiseksi ja omien rajojen mittaamiseksi. Eläkevuosille siirtyneellä on mahdollisuus myös toteuttaa matkusteluhaaveita. Kirjassa kuvataan muutamia niistä. Uutta varmaan monelle lukijalle on kuvaus isojen kalojen kalastuksesta Kanadassa. Martti Ojalan haaveena oli viettää omat ja vaimonsa "satavuotissynttärit” erikoisissa olosuhteissa. Se tapahtui ”Julumalla Ölökyllä” Kuusamossa. Teos antaa lukijalle tilaisuuden nojatuolimatkailuun ja mielenkiintoisten kokemusten myötäelämiseen.

 

Martti Ojala (s. 1942 Reisjärvi) on koulutukseltaan kauppateknikko. Hän toimi Haapajärvellä Asevarikko 8:n palveluksessa toimiupseerina ja talous- ja huoltotehtävissä Kadettikoululla. Eläkkeelle jäätyään muutti 1990 Kalajoelle, jossa toiminut mm. grilliyrittäjänä. Teokset: Sota-ajan lapsen polku aikuiseksi (1994); Varsitieltä valtatielle (1996) Vihdoinkin valtatiellä (1998) ja Älä anna periksi (2000). Romaani Varsitieltä valtatielle palkittiin Kalle Päätalon ykköspalkinnolla Taivalkoskella vuonna 1996.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

8 €
tai
Sulkeutuu 62 vrk 58 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 62 vrk 58 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.