Kuvaus

Kovakantinen
kansipaperit puuttuvat.
361 sivua.

Martti Santavuori: Suomen kuningas
Toinen painos
Karisto 1965

Lokakuun 9 päivänä 1918 valitsi Suomen silloinen eduskunta maamme kuninkaaksi Hessenin prinssin Friedrich Karlin. Eräs saksalainen lehti kertoi paria viikkoa myöhemmin, että prinssi aikoi valtaistuimelle noustuaan omaksua vanhan mytologisen suomalaisnimen Väinö.
Joulukuussa prinssi kuitenkin ilmoitti luopuvansa tarjotusta kuninkaankruunusta. Tilanne sekä Suomessa että muualla maailmassa oli muuttunut, eikä niitä edellytyksiä, joita hän piti vaalin hyväksymisen kannalta välttämättöminä, enää voitu saavuttaa. Näin sammui vähin äänin satu Suomen kuningaskunnasta ja sen kuninkaasta.
Mitkä seikat olivat aiheuttaneet sen, että Eduskunta, joka joulukuun 6. päivänä 1917 julisti Suomen itsenäiseksi tasavallaksi, kymmenen kuukautta myöhemmin valitsi – tosin vajaalukuisena – saksalaisen ruhtinaan kuninkaakseen? Ja minkälainen mies oli silloin kuninkaaksi valittu Hessenin prinssi, minkälainen hänen kuningattarensa ja perheensä?
Näihin merkittäviin ja monenlaisia näkymiä avaaviin kysymyksiin vastaa Martti Santavuoren dokumenttiromaani Suomen kuningas.
Suomen itsenäisyys saavutettiin ensimmäisen maailmansodan myrskyissä ja saimme aloittaa uuden taipaleemme kehityksemme tiellä vain omin edellytystemme varassa. Tuon ajan voimien ja vastavoimien kiihkeä temmellys on koko ajan tämän romaanin tapahtumien taustana.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 34 vrk 17 h 15 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 34 vrk 17 h 15 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.