Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kovakantinen
kansipaperit puuttuvat.
361 sivua.

Martti Santavuori: Suomen kuningas
Toinen painos
Karisto 1965

Lokakuun 9 päivänä 1918 valitsi Suomen silloinen eduskunta maamme kuninkaaksi Hessenin prinssin Friedrich Karlin. Eräs saksalainen lehti kertoi paria viikkoa myöhemmin, että prinssi aikoi valtaistuimelle noustuaan omaksua vanhan mytologisen suomalaisnimen Väinö.
Joulukuussa prinssi kuitenkin ilmoitti luopuvansa tarjotusta kuninkaankruunusta. Tilanne sekä Suomessa että muualla maailmassa oli muuttunut, eikä niitä edellytyksiä, joita hän piti vaalin hyväksymisen kannalta välttämättöminä, enää voitu saavuttaa. Näin sammui vähin äänin satu Suomen kuningaskunnasta ja sen kuninkaasta.
Mitkä seikat olivat aiheuttaneet sen, että Eduskunta, joka joulukuun 6. päivänä 1917 julisti Suomen itsenäiseksi tasavallaksi, kymmenen kuukautta myöhemmin valitsi – tosin vajaalukuisena – saksalaisen ruhtinaan kuninkaakseen? Ja minkälainen mies oli silloin kuninkaaksi valittu Hessenin prinssi, minkälainen hänen kuningattarensa ja perheensä?
Näihin merkittäviin ja monenlaisia näkymiä avaaviin kysymyksiin vastaa Martti Santavuoren dokumenttiromaani Suomen kuningas.
Suomen itsenäisyys saavutettiin ensimmäisen maailmansodan myrskyissä ja saimme aloittaa uuden taipaleemme kehityksemme tiellä vain omin edellytystemme varassa. Tuon ajan voimien ja vastavoimien kiihkeä temmellys on koko ajan tämän romaanin tapahtumien taustana.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 25.2.2018 12:23

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.