Kuvaus

Eero Marttinen/ Jorma Tikkanen: Olimme Päämajan kaukopartiomiehiä - Osasto Marttinan miehet kertovat

Wsoy 2002, kovakantinen kuvakansin, 334 sivua

"Koskaan emme asettaneet saamiamme tehtäviä kyseenalaisiksi.

... Me uskoimme ja luotimme lujasti esimiehiimme ja ... kiinnyimme aseveljiimme niin, että aina noudatimme mieliimme syvälle iskostunutta ohjetta, jonka mukaan kaveria ei jätetä."

Näin kertoo Olimme Päämajan kaukopartiomiehiä -teoksen toinen kirjoittaja, sissien nuorimpaan ikäluokkaan kuulunut Jorma Tikkanen, joka oli mukana kaikkiaan yhdeksällä kaukopartioreissulla helmikuusta 1942 marraskuuhun 1944 saakka.

Päämajan kaukopartiomiesten toiminta oli luonteeltaan salaista. Osasto Marttinan tehtävänä oli paitsi raportoida vihollisen selustaliikkeistä myös suorittaa häirintäiskuja huoltoreittejä vastaan. Sodan jälkeen kaukopartioiden kirjalliset raportit hävitettiin, mutta tulevaa historiankirjoitusta ja jälkipolvia varten mukanaolleilta pyydettiin myöhemmin vapaamuotoisia, muistinvaraisia selostuksia sissiosaston hurjimmista taipaleista. Tällä tavoin syntyi vähitellen Osasto Marttinan arkisto, jonka teoksen kirjoittajat saivat ensimmäisinä käyttöönsä.

Olimme Päämajan kaukopartiomiehiä sisältää jatkosodan tunnetuimman sissiosaston tärkeimmän dokumentin: alkuperäisen arkiston, kymmeniä henkilöhaastatteluja ja Jorma Tikkasen autenttisen, ennennäkemättömän valokuvakokoelman.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

14 €
tai
Sulkeutuu 99 vrk 13 h 33 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14 € Sulkeutuu 99 vrk 13 h 33 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.