Kuvaus

Matteuksen evankeliumi (DVD)

Vuonna 1964 ensi-iltansa saanut Matteuksen evankeliumi oli italialaisohjaaja Pier Paolo Pasolinin ensimmäinen mestariteos.

Ilmestyessään elokuva aiheutti vastalauseiden myrskyn, sillä oman aikansa taidepiirien kauhukakara, ateistiksi tunnustautunutta, marxistina tunnettua ja homoseksuaalia Pasolinia ei pidetty sopivana Jeesuksen elämäntarinan kuvaajana.

Pasolinin näkemys evankeliumin kuvaamista tapatumista on voimakas ja välitön. Italialaisen neorealismin merkkiteosten tapaan Pasolini roolitti raamatunkertomuksen köyhän Etelä-Italian maatyöläisisten joukosta löytyneillä amatöörinäyttelijöillä.

Jeesuksen rooliin Pasolini valitsi nuoren kirjallisuudenopiskelijan Enrique Irazoquin. Pasolinin oma äiti tekee unohtumattoman roolityön Jeesuksen äitinä Mariana. Elokuvan vuorosanat Pasolini poimi suoraan Matteuksen tekstistä Raamatusta.

Elokuvahistorian realistisimmaksi evankeliumifilmatisoinniksi kutsuttu Matteuksen evankeliumi on noussut ensi-iltansa jälkeen kiistattoman elokuvaklassikon asemaan, ja on mukana myös Peter von Baghin 'Elämää suuremmat elokuvat' -kirjassa.

Ohjaus: Pier Paolo Pasolini

Näyttelijät: mm. Enrique Irazoqui, Mario Socrate, Susanna Pasolini

Tekstitys: mm. SUOMI, ruotsi
Ääniraita: Italia - Dolby Digital Stereo
Kesto: n. 2 h 11 min
Valmistusvuosi: 1964
Suomijulkaisu

Ekstrat
• Pier Paolo Pasolinin elämäkerta
• Filmografia
• Elokuvatrivia
• Kuvagalleria
• Trailerit

Tuote on uusi, suojamuovi päällä!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 22 vrk 23 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

13,50 € Sulkeutuu 22 vrk 23 h 2 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.