Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

https://www.booky.fi/tuote/philipp_freiherr/me_tahdoimme_tappaa_hitlerin/9789510346518 


Philipp Freiherr von Boeselager 


Toukokuussa edesmennyt vapaaherra Philipp von Boeselager (1917-2008) oli operaatio Valkyyrian, eli Adolf Hitlerin surmaamiseen tähdänneen saksalaisupseerien salaliiton viimeisiä todistajia. Valtakunnanjohtajan syrjäyttäminen nähtiin ainoaksi keinoksi pysäyttää Saksan mielettömät sotatoimet ja keskitysleirit, joiden kauheudet paljastuivat kokonaisuudessaan vasta sodan päätyttyä. 


Paljastumisen uhasta huolimatta salamurhaa yritettiin useaan otteeseen. Ensimmäisellä kerralla maaliskuussa 1943 von Boeselagerin itsensä oli määrä ampua lähietäisyydeltä sekä Hitler että Heinrich Himmler. Viimeiseksi jäänyt yritys siirtyi aina seuraavan vuoden heinäkuuhun, jolloin Sudenpesään, Hitlerin päämajaan Itä-Preussissa, kuljetettiin pommi. 


Philipp von Boeselagerin rooli salaliiton räjähdeasiantuntijana tuli julki vasta sodan päätyttyä. Muistelmissaan hän kertoo omista ja veljensä sotakokemuksista niin länsi- kuin itärintamalla, mittavan operaation hiljaisesta valmistelusta ja ratkaisun hetkistä, jotka olisivat voineet muuttaa sodan kulun arvaamattomalla tavalla.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
Ilmoitus on sulkeutunut 4.12.2022 20:10
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.