Kuvaus

Tämä leikkikalu on Mercedes-Benz  300   auto , valmistaja on firma Prameta Kolner Automodelle, pohjassa lukee Made in Germany, BRIT.ZONE.   ( Auto on valmistettu Saksassa, mutta Britannian hallitsemalla maa-vyöhykkeellä. Saksaa ei vielä ollut, vaikka virallista rauhansopimusta ei USA koskaan tehnyt sodan hävinneen  3. Valtakunnan Hakaristi-Saksa  maan kanssa---yhä edelleen on tilanne patti. Britannia miehitysjoukot  pitivät  osaa Saksasta oman valtansa alla, USA toista osaa ja itäisen puolen valvonta meni Neuvostoliitolle. Ranskalla oli myös pieni siivu. 

Koska  2. Maailmansodan  hävinnyt Saksa oli jaettu  eri voittajavaltioiden vyöhykkeisiin, niin tämän valmistus tapahtui vuosina 1946-1949, Saksan Liittotasavalta perustettiin vuonna 1949 ja ei saanut enää käyttää tälläisiä  merkintöjä, joissa viitataan miehitykseen....vieraan vallan sotilaat asepuvuissa omassa maassa on aina merkki siitä, että maa on niskalenkissä ja noudattaa jonkun ulkovallan haluja ja käskyjä....
US Zone, Brit. Zone  tai Fran. Zone tavaroissa.   Saksan suurin alue oli itäinen  Neuvostoliiton hallitsema alue ja siitä muodostui myöhemmin valtio DDR.
Auto kulki vieterivoimalla, on sinkkivalua, niklattu tai kromattu , sivu-suuntavilkut ovat punaiset tappitangot, ne työntyvät esille kun auto kääntyy. Pituus 14cm, paino 296g. 
Negatiivista: renkaat valkoista kumia ja melkein kokonaan rikki, mersun keulatähti kadonnut, avain, oma erikoisavain muistutti poliisimiestä on kadonnut. Sillä vedettiin jousivieteri voima täysille ja auto kulki. 
Valmistaja teki myös Jaguaria samaa mallisarjaa, sekä paria muuta merkkiä, mutta tietysti on Mersu aina Mersu.
Hävityn 2.Maailmansodan jälkeen jäi ns. TYNKÄ-SAKSA ja sen maaperällä valmistetuissa leluissa ja muissa tavaroissa käytettiin juuri 3-4 vuoden aikana ko. merkintöjä, ne ovat pala historiaa joka ei toistu. Vanha mielenkiintoinen esine ja jokainen Mercedes Benz  keräilijä mielellään pitää tälläistä autoa esillä. Se on Pala historiaa!

Jopa aivan rikkinäinen tämän mallisarjan auto maksaa 50.- euroa, usein on hinta jopa yli 300 euroa.

DE08JN5X1a Kohde on Hampurissa, Saksa

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 58 vrk 1 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

110 € Sulkeutuu 58 vrk 1 h 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.