Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hobby Master – Messerschmitt Bf 110E-2 "Operation Donnerkuil" G9+JM, 4./N.JG1, St. Trond, France, Feb., 1942

Erittäin harvinainen uudenveroinen koskematon Hobby Master:in Messerschmitt Bf 110E-2 "Operation Donnerkuil" pienoismalli vuodelta 2017. Rajoitettuna eränä elokuussa 2017 myyntiin tullut todella hieno, metallinen ja korkealaatuinen 1/72 kokoinen pienoismalli on tehtaalla valmiiksi maalattu ja koottu. Pienoismalli on alkuperäisessä pakkauksessaan. Pienoismallin laskutelineiden luukut voi avata tai sulkea eli se voidaan asettaa näytille joko laskutelineet alhaalla tai ylhäällä, mitä varten pienoismallin mukana tulee myös musta jalusta. Mallissa on käytetty vain hyvin vähän muovia, mistä on valmistettu vain renkaat, laskutelineet ja niiden luukut, ohjaamon kupu, kuvun antenni, kahden hengen miehistö ja muutama muu pikku osa. Nämä valmiiksi maalatut muoviset pienoismallin osat ovatkin ainoat, mitkä täytyy itse kiinnittää paikoilleen. Liitteenä kaksi Hobby Master:in valokuvaa pienoismallista, jossa kaikki osat ovat paikoillaan. Pienoismallin, pienoismallin osien sekä jalustan osien kunto uudenveroinen.

Hitler:in Saksan ilmavoimien ja koko toisen maailmansodan tunnetuimpiin koneisiin kuuluva Messerschmitt Bf 110 "Zerstörer" oli kaksimoottorinen hävittäjä. Koko sodan ajan valmistetun koneen moninaisia eri versioita käytettiin sekä päivä- että yöhävittäjä-rooleissa. Messerschmitt Bf 110 oli yleisin yöhävittäjärykmenttien käyttämä konetyyppi. Ensimmäinen pelkästään yöhävittäjäksi suunniteltu versio konetyypistä oli Messerschmitt Bf 110F-4, joka otettiin käyttöön kesällä 1942. Se oli varustettu uudella koneen nokkaan asennettavista antenneistaan tunnetulla Liechtenstein lentokonetutkalla.

Alkuvuodesta 1942 Saksan sotalaivaston (Kriegsmarine) taistelulaivat Gneisenau ja Scharnhorst sekä raskas risteilijä Prinz Eugen olivat Brestin satamassa Ranskassa. Alukset olivat uhka liittoutuneiden laivoille, joten Britannian kuninkaallinen laivasto (Royal Navy) pyrki sataman saarrolla estämään saksalaisten sotalaivojen pääsyn takaisin avomerelle. Natsi-Saksa:n hävittäjäilmavoimien komentajan Adolf Galland:in johtaman Operaatio Donnerkeil:in tarkoitus oli varmistaa ilmaherruus satamaa ympäröivälle alueelle ja siten tukea Saksan sotalaivaston Operaatio Zerberus:ta, minkä päämääränä oli sotalaivojen onnistunut murtautuminen saarretusta satamasta takaisin Saksaan. Galland lähetti Operaatio Donnerkeil:ia varten hävittäjiä St. Trondiin, Belgiaan, helmikuussa 1942. Tämä Yöhävittäjälaivue 1:n (4./NJG 1) neljänteen lentueeseen kuulunut Messerschmitt Bf 110E-2, jonka tunnus oli G9+JM, oli yksi Luftwaffe:n operaatioon osallistuneista koneista. Operaatioon osaa ottaneet NJG 1:n koneet saivat tavanomaisen yöhävittäjissä käytetyn kokomustan suojamaalauksen sijaan poikkeuksellisen väliaikaisen värityksen, jossa koneen alapuoli oli normaaliin tapaan musta, mutta yläosa oli vihreä. NJG 1 oli toisen maailmasodan menestyksekkäin Luftwaffe:n yöhävittäjälaivue.

Hobby Master on arvostettu korkealaatuisiin, vain rajoitettuna erinä valmistettaviin, keräiltäväksi tarkoitettuihin, metallisiin pienoismalleihin erikoistunut yritys.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


60 €
Ilmoitus on sulkeutunut 13.7.2024 14:41
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.