Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  DVD:stä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. MIELETÖN ELOKUU. Ohjaus Taru Mäkelä. Käsikirjoitus Raija Talvio. Pääosassa Kati Outinen. 2013 Kinosto Oy / Nordisk Film. Kesto 1 h 40 min. K7. DVD avaamattomana muovissa.

Mieletön elokuu (2013) on suomalais-tšekkiläinen yhteistuotanto. Raikas ja musiikintäyteinen elokuva tuo kankaalle Kati Outisen aivan uudenlaisessa roolissa. Hattukauppias ja selvännäkijä Elsa Ahon (Kati Outinen) elämä 1960-luvun alun Helsingissä on täydellisessä järjestyksessä, kunnes eräänä päivänä mies, jonka hän luuli kadottaneensa, palaa takaisin. Elsan entinen rakastettu, tsekkiläinen muusikko Jan (Miroslav Etzler) on saapunut kaupunkiin kansainvälisen festivaalin osanottajana. Elsa tajuaa, että voidakseen saada takaisin entisen onnensa, hänen täytyy luopua paljosta. Onko Elsa valmis tuntemattomaan tulevaisuuteen? Elsan valintoja mutkistavat sekä hänen sisarentyttärensä Minni (Elena Leeve) ja tämän villi vapaudenkaipuu, että naapurissa asuva poliisipäällikkö (Esko Salminen) monimutkaisine rakkaushuolineen. Mieletön elokuu vie meidät aikaan, jolloin kylmä sota jakoi Euroopan kahtia ja esti rakastavaisia saamasta toisiaan. Aikaan, jolloin neuvostoliittolaiset avaruuslentäjät olivat sankareita ja amerikkalaiset muotitanssit villitsivät nuorisoa kaikkialla maailmassa. Näyttelijät: Kati Outinen, Elena Leeve, Esko Salminen, Laura Birn, Pirkka-Pekka Petelius, Tapio Liinoja, Vesa Vierikko, Maria Sid, Tommi Korpela, Aku Hirviniemi, Krystof Hádek, Veera W Vilo, Anssi Lindström, Mads Sjøgård Pettersen, Cohlie Brocato.

Taru Mäkelän ohjaama riemastuttava elokuva on kertomus kesästä, jolloin tunne pääsee valloilleen.” - Me Naiset

Vahvoja, herkkiä ja hillittömiä rooleja (…) kaikilta osa-alueiltaan hallitusti, taidolla ja hilpeästi toteutettu.” - Uusimaa

”Kun Varaston ääniraidalla vonkui Raoul Björkenheimin sähkökitara, soi Mielettömässä elokuussa kuusikymmenlukulainen, samettisen pehmeä jazz (...) Mieletön elokuu on rehellisesti nostalginen ja pehmoinen kertomus rakastumisista. Tsekkoslovakialainen jazz-orkesteri lähtee soittamaan Suomessa järjestettäville rauhan ja ystävyyden festivaaleille. Mutta aivan yksinkertaista se ei ole, sillä eletään kylmän sodan kalseita vuosia. Kitaristin, läskibasistin ja saksofonistin muodostamaa yhtyettä kutsutaan delegaatioksi, jota johtamaan ja valvomaan on nimitetty puoluepampun virkaintoinen poika. Muusikoita pitääkin valvoa, ettei vain satu länsimaisia sieppauksia, joita täällä kutsutaan loikkauksiksi. Yksi soittoniekoista on erityisen epäilyttävä, sillä hän on ollut ravintolamuusikkona Helsingissä 1930-luvulla ja tapaillut suomalaista naista. Tuo nainen on Kati Outisen esittämä modisti Elsa, joka elää tyynenä yksityisyrittäjänä Helsingin sydämessä ja harjoittaa sivutoimenaan selvänäkemistä.” - Heli Metsätähti

Taru Mäkelä (s. 1959 Tampere) aloitti ohjaajan uransa 1980-luvulla Yleisradiossa, jossa hän kirjoitti ja ohjasi Hymyhuulet-viihdesarjaa. Hän on ohjannut lyhyelokuvien ja dokumenttien lisäksi pitkiä elokuvia. Niistä ensimmäinen, Raija Talvion käsikirjoittama Pikkusisar (1999), kertoo nuoresta sotaleskestä, joka pestautuu syksyllä 1941 apusisareksi sotasairaalaan Helsinkiin. Varasto (2011) perustuu Arto Salmisen samannimiseen romaaniin ja 1960-luvulle sijoittuva Mieletön elokuu (2013) Raija Talvion alkuperäiskäsikirjoitukseen. Eila, Rampe ja likka (2014) on Sinikka Nopolan kirjojen henkilöhahmoihin pohjaava komedia.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 60 vrk 17 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 60 vrk 17 h 12 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.