Kuvaus

MIETTINEN
Pitkäjano
Like  2010
KIRJA   220 s


Uusi. Lukematon. Kovakantinen.

...

Pöytäviina. Punkrock. Ja pöytäviina.

”Matemaattisesti viikonloppu oli helppo nakki: kaksi pulloa pöytäviinaa per jäbä per päivä plus yksi yhteinen varapöytä per päivä. Mutta lasketaanko matkustuspäivä perjantai ottopäiväksi, hankitaanko vierasvaraa, mitä jos retki jatkuu maanantaihin saakka? Näitä ja muita viikonlopun rockfestivaaleihin liittyviä ongelmia oli pohdiskeltu ja pohjusteltu pitkin viikkoa ja erityisesti Backstagella Tavastian yläkerrassa koko edellinen ilta. Suunnittelu oli niin huolellista ja aikaa vievää, että samaan aikaan naapuripöydissä ehdittiin perustaa viisi bändiä. Niistä neljä hajosi saman illan aikana musiikillisiin erimielisyyksiin, viides koska potentiaalinen basisti joi muka vahingossa mahdollisen rumpalin kaljan.”

Rokkipoikain festivaaliretki alkaa, jatkuu ja päättyy kosteissa merkeissä. Väliin mahtuu kirkkaita oivalluksia, nyrkkiväittelyksi äityvää hervotonta sanailua ja vankkaa ystävyyttä. Kertoja ja hänen paras ystävänsä herättävät hämmennystä, kuohuntaa ja pahennusta kotimaan lisäksi Tukholmassa, kansankodin eksoottisessa kehdossa. Matkalla törmätään lukuisiin bändeihin, pöllitään portsarin eväät, pohditaan mitä Johnny Thundersille kuuluu ja vongataan naisia vaihtelevalla menestyksellä. Kuinka pysyä maistissa kymmenen päivää?

Miettinen (s. 1958) on suomalaisen vaihtoehtorockin kunnioitettu monitoimimies. Hän on perustanut useita levy–yhtiöitä ja lehtiä ja nostanut esiin useita merkittäviä rockyhtyeitä. Vahvasti omaelämäkerrallinen Pitkä-janoon hänen ensimmäinen romaaninsa. Like on aikaisemmin julkaissut häneltä teokset AC – Takapirujen kuningas(2009) sekä Hilse: suomipunkin alku ja juuri (2008).

...

Ei tarvitse paljon yllyttää, niin kirjailija pyöräyttää alkusivuille omistuskirjoituksen.

http://www.miettinen.me/fi/rakarodeo-kirja/

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 27 vrk 20 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.