Kuvaus

"MITÄ ON YRITYKSEN TALOUSHALLINTO? kirja on syntynyt Helsingin kauppakorkeakoulun ja Vaasan yliopiston viiden professorin yhteistyönä. Tarkoitus on kertoa, mitä osa-alueita yrityksen taloushallintoon kuuluu ja mitä kullakin osa-alueella tehdään.

•    Kirjassa on pyritty tiiviyteen, luettavien sivujen määrä on haluttu pitää suppeana. Taloushallintoa ei opeteta ammattilaisille, vaan tarkoituksena on antaa kokonaiskuva taloushallinnon osa-alueilla käsiteltävistä ongelmista ja niiden käsittely- ja ratkaisuperiaatteista.

•    Taloushallinnon ensimmäisenä osa-alueena esitellään kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimista ja hyväksikäyttöä. Kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä on kysymys lakisääteisestä pakosta. Tilinpäätös on tärkeä yritystä koskevan taloudellisen tiedon lähde. Tilinpäätöksen sisältöä on yhtenäistetty muun muassa EU-määräyksin tilinpäätösdirektiivien avulla. Keskeinen hyväksikäyttö tapahtuu tilinpäätösanalyysien avulla. Johtopäätöksiä tehdään yrityksen kasvusta, kannattavuudesta, vakavaraisuudesta, maksuvalmiudesta ja riskistä.

•    Taloushallinnon toisena osa-alueena esitellään johdon laskentatoimea. Siinä on kysymys yrityksessä tehtävien päätösten avustamisesta. Keskeinen tälle alueelle kuuluva työkalu on yrityksen kustannuslaskenta. Esillä ovat muun muassa katetuottolaskenta, toimintolaskenta, tavoitekustannuslaskenta ja elinkaarilaskenta. Tälle alueelle kuuluvat myös investointipäätöksiä avustavat ja niiden toteuttamisen seurantaan liittyvät laskelmat.

•    Taloushallinnon kolmantena osa-alueena esitellään yrityksen rahoitusta. Rahoitusongelmien ratkaisuperiaatteita tarkastellaan niin yrityksen omasta kuin rahoittajienkin näkökulmista.

•    Yrityksen kannalta tarkastellaan rahan kustannusten määrittämistä, pääomarakenteen suunnittelua sekä toimintaa rahoitusmarkkinoilla. Rahoittajien näkökulmista ovat esillä osakesijoittajan ja lainanantajan tapa lähestyä rahoituspäätöksiä.

MITÄ ON YRITYKSEN TALOUSHALLINTO? -kirjan tekijöistä Juha Kinnunen, Jarmo Leppiniemi ja Vesa Puttonen ovat Helsingin kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksen professoreita. Erkki K. Laitinen ja Teija Laitinen ovat Vaasan yliopiston kauppatieteellisen tiedekunnan laskentatoimen ja rahoituksen laitoksen professoreita." [takakansi]

 

KY-Palvelu Oy 2006, 3. korjattu painos. Pehmekantinen.

 

Kelpokuntoinen; sisäsivuilla alleviivauksia ja reunamerkintöjä sekä jokunen tahra ja lievää aaltoilua.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3 €
Sulkeutuu 37 vrk 9 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 37 vrk 9 h 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.