Kuvaus

Koiranheisipuu sisältää viisi Mika Waltarin rakkausaiheista pienoisromaania. Neljä ensimmäistä on julkaistu aikaisemmin, mutta useimmat niistä ovat varmasti melko vähän tunnettuja. Ei koskaan huomispäivää, Fine van Brooklyn ja Kultakutri herättivät aikoinaan suurta huomiota. Niitä pidettiin ja pidetään yhä ranskalaistyylisen notkeuden, älyn ja eleganssin mestarinäytteinä. Jotkut puhuivat liiallisesta rohkeudesta, kaikki puhuivat ilmiömäisestä sanan taituruudesta. Vähiten tunnettu lienee sodan aattoon sijoitettu Sellaista ei tapahdu, jonka alkuperäinen nimi oli ”Unohduksen pyörre”. Waltari julkaisi sen salanimellä Leo Arne.
Ennen julkaisematon Koiranheisipuu on kertomus kahdesta rakkaudesta, entisestä ja uudesta. Entinen herää eloon muistoissa uuden kynnyksellä eräänä koleana juhannuksena. Keski-ikäinen mies kertoo rakastajattarelleen ensimmäisestään, kuvailee eroottisen heräämisensä suloiset ja kipeät kokemukset. Rakkaus on sokaistusta, intohimoa ja julmaa uteliaisuutta, rakkaus on täydellistä kauneutta ja läheisyyden autuutta. Niin, sellaistakin on rakkaus, toteaa Waltari.
Näissä pienoisromaaneissa on persoonallisia ajatuksia rakkaudesta, hehkua ja alistunutta surumieltä, tunnelmaa jonka vain Waltari herkästi tavoittaa.
Mukana on myös Kultakutri, Mika Waltarin kirjoittama pienoisromaani, joka kertoo Maire-nimisen naisen tarinan. Romaani on tunnelmaltaan synkkä, ja siinä on suorasukaisia kuvauksia lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, prostituutiosta ja henkirikoksista. Waltari kirjoitti romaanin vuonna 1946, mutta WSOY kieltäytyi aluksi julkaisemasta sitä.
KIrja on siisti. Postikulut 6 e lisätään hintaan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 18 vrk 9 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,90 € Sulkeutuu 18 vrk 9 h 55 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.