Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Monopoli on lautapeli, jossa myydään ja ostetaan kiinteistöjä. Peli on nimetty taloustieteellisen monopoli-käsitteen mukaan. Nykymuotoinen Monopoly julkaistiin 1935, mutta samantapaisia pelejä on ollut aikaisemminkin. Monopoly on julkaistu monessa maassa, ja se on yksi suosituimmista lautapeleistä.

Tavoitteet ja säännöt

Pelaajan tavoitteena pelissä on mahdollisimman järkevillä investoinneilla aiheuttaa vastustajilleen konkurssi, eli saada näiden rahavarat loppumaan. Peliä pelataan lähes aina kahdella arpakuutiolla, joiden yhteinen silmäluku määrää, kuinka pitkälle pelaajan täytyy liikkua pelilaudalla. Jos noppaheitosta tulee kaksi samaa numeroa, pelaaja saa ylimääräisen heittovuoron.

Pelimerkkejä liikutetaan myötäpäivään laudan reunoilla, joilla on tontteja, asemia ja laitoksia. Osuessaan tontille, asemalle tai laitokselle pelaaja voi ostaa sen itselleen pankilta. Jos hän ei halua ostaa sitä määrätyllä hinnalla, järjestetään kaikkien pelaajien kesken huutokauppa. Jos ruutu on jo toisen omistuksessa, pelaaja maksaa tälle vuokraa.

Pelilaudalla on myös lähtöruutu, johon saapuessaan tai ohittaessaan pelaaja saa määrätyn rahasumman pankilta; Vapaa pysäköinti -ruutu, jota kukaan ei voi omistaa; Mene vankilaan -ruutu, johon saapuessaan pelaajan on mentävä suoraan Vankila-ruutuun; veroruutuja, joissa joutuu maksamaan rahaa pankille; Sattuma- ja Yhteismaa -ruutuja, joihin tullessaan pelaaja nostaa erillisen kortin, jolla voi olla monenlaisia vaikutuksia. Jos pelaaja saapuu Vankila-ruutuun normaalisti ("käy vankilassa"), hän voi lähteä sieltä vapaasti kuten muistakin ruuduista. Vankilaan voi joutua myös ylinopeudesta (kolmas perättäinen tuplaheitto samalla vuorolla), Mene vankilaan-ruudusta, tai Sattuma- tai Yhteismaa-kortin määräämänä. Tällöin pelaajan on vankilasta poistuakseen käytettävä Vapaudu vankilasta-korttia, maksettava vakuus, tai heitettävä nopilla tuplat, tai sitten odotettava kolme heittovuoroa.

Myytävät tontit jakautuvat kahdeksaan väri­ryhmään. Jos sama pelaaja on saanut haltuunsa kaikki saman väri­ryhmän tontit, hän saa periä niistä kaksinkertaista vuokraa tai korottaa vuokraa vieläkin enemmän rakentamalla tonteille taloja. Talot on rakennettava tasaisesti värialueen tonteille, ja samalla tontilla voi olla enintään neljä taloa. Neljän talon jälkeen tontilleen voi rakentaa hotellin.

Pelaajat voivat vaihtaa tai myydä ja ostaa tontteja keskenään. Tontteja voi myös kiinnittää noin puolella oletushinnastaan. Kiinnitetyltä tontilta ei voi periä vuokraa, ja kiinnityksen poistaminen maksaa kymmenen prosenttia enemmän kuin kiinnityksestä saatava summa.

Lautapelin kunto on hyvä ja kaikki osat ovat tallella lukuunottamatta ohjevihkoa. Kannessa pientä kulumaa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

19,90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 26.4.2018 14:41

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.