Kuvaus

[0416]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

HYVÄSSÄ  iskussa oleva  kovakantinen ensipainos TALVISODAN / SOTA HISTORIAN / SUOMI SODASSA diggareille.

Mosander: Kun onni muuttaa suuntaa - Kirjeitä talvisodan ajalta

Koskettava dokumentti nuoren perheen elämän käännekohdasta

Esikoistaan odottavan viipurilaisen avioparin tiet eroavat, kun sota syksyllä 1939 syttyy. Mies jatkaa työtään pankissa, ja vaimo pakenee Viipurista Taipalsaarelle.

Evakkomatkan aikana syntynyt tytär Marja Mosander on koonnut vanhempiensa kirjeistä kiinnostavan ajankuvan. Isä kertoo kaipaavissa kirjeissään siviilien elämästä tuhoutuvassa kotikaupungissaan. Äidin kirjeistä puolestaan tulvii rakkaus ja huolenpito. Kaikkiaan kirjeenvaihto kuvastaa toiveikkuutta ja uskoa paremmasta ajasta vaaroista huolimatta.

Teos luotaa tavallisten ihmisten selviytymistä sodan arjessa, kun koti, työ ja koko Suomen tulevaisuus ovat uhattuina. Samat pelon ja epävarmuuden kokemukset ovat tuttuja kaikkialla maailmassa, kun sota yllättäen ajaa ihmiset kotiseuduiltaan.

Marja Mosander on koonnut vanhempiensa kirjeenvaihdosta myös kaksiosaisen radiodokumentin YLE Radio 1:lle. Hän on eläkkeellä MTV3:n ohjaajan työstä.

Kirjan arvostelut:

”Kirja on kahden toisiaan rakastavan ja toisistaan syvää huolta kantavan ihmisen keskustelua ja tarkkaa ajankuvan välittämistä. Kirjeissä on myös hellyyttä, liikuttavuutta ja huumoria.” – Viva!

”Putte ja Miki kirjoittivat ensimmäiset kirjeensä lokakuussa 1939 ja viimeiset helmikuussa 1940. Kaikkiaan kirjeitä kertyi kuusikymmentä. – Niissä kaikissa oli paljon rakkautta ja arjen asiaa, vaikka tärkein tarkoitus oli viestittää, että toinen on elossa, Marja Mosander toteaa.” – Kotimaa

”Kirjeistä dokumentoituu ainutlaatuinen ajankuva, jota täydentävät perhealbumin valokuvat ja historiankatsaukset.” – Hannu Teider, Seura

1. painos

LIKE

Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu 2010


VOITTOHUUTO ja PK. 2.10e TILILLE ja PAKETTI POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 05/18, 10/17, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajan tasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajan tasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5,95 €
Sulkeutuu 22 vrk 12 h 50 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5,95 € Sulkeutuu 22 vrk 12 h 50 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.