Kuvaus

MYYN MUINAISTEN PERSIALAISTEN LEGENDAARISEN AKINAKES-MIEKAN

Miekka on ehjä ja ammattimaisesti elektrolyysipuhdistettu ja on yksi maailman asehistorian legendaarisimmista muinaisaseista. Tällaisia miekkoja käytettiin mm. Troijan valtaamisessa ja myös historian arvostetuin sotapäälikkö Aleksanteri Suuri käytti näitä. Nämä miekat tunnettiin laajalla alueella useilla nimillä kuten acinaces, akinakes, akinak jne. Persialaisten lisäksi tunnetuin akinakes-aseita käyttänyt kansa olivat Skyytit, joilta asetyyppi on peräisin.

Tämä miekka on ajoitettu noin välille 1100-700 -luvut eKr eli sillä on ikää noin 3000 vuotta. Miekka on hankittu Empire Ancients -liikkeestä ja autentisoitu kahdesti arvostetuissa paikoissa (Art Ancient Galleries Uk ja Hixenbaum Galleries). Ostin miekan aikana ennen aitoustodistusvillitystä. Siksi kuvissa näkyy alkuperäliikkeen myynti-ilmoitus, josta näkee selvästi, että kyse on samasta miekasta. Provenienssi on siis selvä ja varmistettavissa. Miekka on ikäisekseen erittäin pitkä, yli puoli metriä. Miekka on aito ja ikäisekseen erittäin hyväkuntoinen, vaikka ajanmerkkejä ja kevyttä vääntymää toki onkin. Edes kärki ei ole murtunut. Miekka on kovaa museotasoa.

Akinakesit olivat paitsi pelottavia sotavälineitä, myös arvostettuja rituaalisia uhriesineitä ja suurta arvostusta osoittavia lahjoja. Mm. Herodotos kuvaa kuningas Xerxesin antaneen akinakesin uhriksi merelle. On myös olemassa useita kuvauksia, joissa kuninkaat ovat antaneet akinakes-miekkoja arvolahjoina erityisenä suosionosoituksena esim. poikkeuksellisesta urheudesta sodassa.

Hinta 1500€ sisältäen postikulut ja täyden postivakuutuksen.

Lisätietoa akinakes-miekoista ja -tikareista:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Acinaces

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 1 vrk 4 h 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 500 € Sulkeutuu 1 vrk 4 h 57 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.