Kuvaus

MYYN SUPERHARVINAISEN, MUINAISROOMALAISEN PARAZONIUM-TIKARIN

Roomalaiset "omivat" parazoniumit kreikkalaisilta. Tyyppejä oli useita, mutta yhteinen nimittäjä oli jonkin lehden mallinen terä. Suurimmat erot olivat kädensijoissa ja niiden nupeissa. Roomalaiset arvostivat parazoniumejaan niin suuresti, että niitä esitettiin mm. kolikoissa, seinämaalauksissa, muussa taiteessa ja jopa Trajanuksen pilarissa. Myös roomalainen hyveellisyyden, urhoollisuuden ja sotilaallisen voiman ja vallan jumala Virtus kantoi parazoniumia, joka kertoo paljon tikarin konnotaatioista. Niin arvostettuja kuin parazoniumit olivatkin, niitä on säilynyt yllättävän vähän jälkipolville. Ilmeisestikään niitä ei valmistettu kuin harvoille ja valituille.

Myyn nyt yhden niistä harvoista. Tämä edustaa malliltaan erittäin harvinaista, pitkä"lehtistä" parazonium-tyyppiä, jossa on poikkeuksellisen vahvat terän veriharjanteet. On selvää, että kuluneet 2200 vuotta näkyvät tikarissa, mutta se on ikäisekseen loistavassa museokunnossa ja ammattimaisesti puhdistettu. Tikarissa upeat ajan merkit: patinaa (vert-de-gris), oksidaatiota, asiaankuuluvaa korroosiota, mikrouurteita, kalsifikaatiota, painumia ja jopa äärimmäisen harvinaisia merkkejä palamisesta (näkyvät kuvissa). Pituutta tikarilla on vaikuttavat 28cm.

Tikari hankittu Empire Ancients -liikkeestä Yhdysvalloista aikana ennen aitoustodistusobsessiota, joten mukana myös kuva alkuperäisestä myynti-ilmoituksesta, josta näkee selvästi, että tämä on juuri sama tikari. Kuva toimii provenienssin vahvistuksena. Tikari on peräisin yksityiskokoelmasta New Jerseystä ja on hankittu siihen Lontoon kansainvälisesti erittäin arvostetusta Lanes Armorystä, jossa sen aitous on luonnollisesti varmistettu ennen myyntiä.

Pakettipostikulut sisältyvät hintaan.

Lyhyttä infoa parazonium-tikareista:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Parazonium

Infoa Virtus-jumalasta:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Virtus_(deity)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 5 h 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

900 € Sulkeutuu 9 vrk 5 h 54 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.