Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Nopeat kaupat on pilkka hintaan


Uusi avaamaton käytetyn hintaan

Turvallista ostaa minulta korona vapaa talous
Myydään muovissa oleva Harvinainen kotimainen elokuva joka vuodelta 1951 näitä ei ollu ku yksi ilmoitus mun lisäksi ja minun on halvin hinta
SF filmiteollisuus tuottama
Radio Tekee murron
Nopeat kaupat!!!!

Pääroolissa Hannes Häyrinen
Nopeat kaupat ! Kun on tublana
Ja korona vapaa talous eli turvallista ostaa minulta
Nyt nopeat kaupat !!!

Kuvaus
Radio tekee murron on Matti Kassilan ohjaama suomalainen elokuva vuodelta 1951. Kassilan ja Aarne Tarkaksen käsikirjoittaman rikoskomedian pääosissa ovat Hannes Häyrinen ja Ritva Arvelo. Notkeasti kerrotussa elokuvassa on ilmeisiä film noir -vaikutteita. Elokuva sai kolme Jussi-palkintoa ja oli vuoden 51 katsotuin kotimainen elokuva..

Alkuperäinen julkaisupäivä: 6. huhtikuuta 1951
Ohjaaja: Matti Kassila
Musiikin säveltänyt: Ahti Sonninen
Tuottaja: Toivo Särkkä
Palkinnot: Parhaan käsikirjoituksen Jussi, Parhaan ohjauksen Jussi, Parhaan miespääosan Jussi

Elokuvan idea perustuu Usko Santavuoren edellisenä vuonna tekemään Suomessa uraa-uurtavaan radioreportaasiin, jossa hän tekeytyi murtovarkaaksi ja teki valemurron radioliikkeeseen. Viranomaiset eivät olleet saaneet siitä etukäteen tietoa lukuun ottamatta Helsingin poliisikomentajaa, jonka luvan turvin Santavuori toimi.

Juoni
RADIOREPORTTERI TOIVO TERÄSVUORI ( HANNES HÄYRINEN) AIKOO LAVASTAA MURRON TAIDEMUSEOON JA KUVAILLA SITTEN RIKOLLISEN KOKEMUKSIA PIDÄTYKSEN AIKANA. SUUNNITELMAA HIOTAAN HOTELLIN BAARISSA JA TERÄSVUOREN YSTÄVÄ LEO LAAKSO LUPAUTUU LAINAAMAAN MURTOVÄLINEITÄ. KUN KAVERUKSET PÄÄSEVÄT MUSEOON, JOKU ONKIN EHTINYT HEIDÄN EDELLEEN JA VIILTÄNYT ARVOKKAAT TAULUT IRTI. SUUNNITELMA ON VUOTANUT, EIKÄ POLIISI USKO TERÄSVUOREN KERTOMUSTA.
HUUMORILLA HÖYSTETYN JÄNNITYSKOMEDIAN TAPAHTUMAT KULKEVAT SUJUVASTI 50-LUVUN HELSINGISSÄ, HOTELLI TORNIN BAARISTA STOCKMANNILLE JA RAVINTOLA FENNIAAN. MATTI KASSILAN JA AARNE TARKAKSEN YHTEISTYÖNÄ SYNTYNYT ELOKUVA OLI ARVOSTELU- JA YLEISÖMENESTYS JA SE SAI KOLME JUSSIA : KÄSIKIRJOITUKSESTA, OHJAUKSESTA JA MIESPÄÄOSASTA.

NÄYTTELIHJÄT: HANNES HÄYRINEN, RITVA ARVELO, KULLERVO KALSKE, KUNTO KARANPÄÄ, HEIKKI SAVOLAINEN, MATTI LEHTELÄ, KAUKO KÄYHKÖ, ULJAS KANDOLIN JA LASSE PÖYSTI.
JA OLI VUODEN 51 katsotuin kotimainen elokuva

Vvuosi 1951 kesto 1h 31min

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
1 €
Ilmoitus on sulkeutunut 29.6.2021 23:23
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.