Kuvaus

Muumi ja vaarallinen juhannus perustuu 70-80 ?luvun taitteessa tuotettuun Muumien maailma -animaatiosarjaan, josta on nyt tuotettu pitkä valkokangaselokuva. Animaatiosarjan kuvamateriaali on restauroitu kokonaan elokuvaa varten ja käsikirjoitus sekä dialogi on tehty Suomessa alusta alkaen. Alkuperäisessä animaatiosarjassa ei ollut lainkaan dialogia.

Elokuvan tarina perustuu Tove Janssonin kirjaan Vaarallinen juhannus eli luvassa on jännittävä seikkailu Muumilaakson joutuessa tulvan valtaan ja Muumiperheen päätyessä asumaan teatteriin.

Puolalais-itävaltalaista tuotantoa oleva Muumien maailma -animaatiosarja on valmistettu vuosina 1978-1982 SEMAFOR Film Studiossa, joka on yksi aikansa suurimmista ja arvostetuimmista animaatiostudioista. Sarja on kuvamaailmaltaan huikaiseva, se on tehty seka-animaatiotekniikalla ja kuvattu suuritöisesti 35mm filmille. Tove Jansson oli itse taiteellisesti vahvasti mukana animaation suunnittelussa.

Elokuvan ääninä kuullaan tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä, mm. Jasper Pääkkönen (Muumipeikko), Elsa Saisio (Niiskuneiti), Outi Alanen (Pikku Myy), Taneli Mäkelä (Nuuskamuikkunen), Tapani Perttu (Muumipappa/kertoja) ja Johanna Viksten (Muumimamma).

Muumi ja vaarallinen juhannus -animaatio on valittu kansainvälisille BUFF-lastenelokuvajuhlille lastenelokuvien kilpailusarjaan (BUFF ? The International Children and Young People´s Film Festival in Malmö). BUFF-festivaali järjestetään 11.-15. maaliskuuta Malmössä. Kilpailusarjassa on mukana kahdeksan lastenelokuvaa eri maista. Muumi ja vaarallinen juhannus on ainoa Suomesta kilpailusarjaan päässyt elokuva.

1.
Joku Hento jälki levyssä.
Hintalapun liimäjäämä kotelossa ja hankaumaa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3,90 €
tai
Sulkeutuu 60 vrk 12 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,90 € Sulkeutuu 60 vrk 12 h 40 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.