Tuote on myyty käyttäjälle smcela hintaan 50 €

Kuvaus

Hyväkuntoinen ( K3 + ) nide , Eurooppalaisen filosofian seura 2007 , 1. painos , 214 sivua , 18 cm , ISBN 978-952-5503-26-5 nidottu

Omistaja lykännyt etunimensä ja 2010 esinimiölehdelle

"  Saksalaisen filosofin Friedrich Nietzschen (1844-1900) esikoisteos Tragedian synty (1872) aiheutti silloisessa akateemisessa maailmassa kuohuntaa, kummastelua ja torjuntaa. Teoksen kiihkeys, sen kysymyksenasettelun omaperäisyys ja profeetallisuus löysi lukijansa ja ymmärtäjänsä vasta paljon myöhemmin.

Nietzschen teoksen innoittajina toimivat Arthur Schopenhauerin pessimismin filosofia ja Richard Wagnerin visionäärinen musiikki. Nietzschen tulkinta kreikkalaisesta filosofiasta ei sopinut senaikaiseen akateemiseen maailmaan. Myös hänen paradokseja viljelevä kirjoitustapansa herätti voimakkaita vastareaktioita.

Heti alusta lähtien Nietzschen teosten vastaanotto ja luenta synnytti kokonaisen leegion väärinkäsityksiä. Nietzsche kirjoitti eräässä yhteydessä, että jokainen filosofi luo omaa kuvaansa. Jossain määrin tämä koskee myös lukemista ja lukemisen synnyttämiä mielikuvia. Olemme vastuussa mielikuvistamme, varsinkin jos niistä kehitellään yleisiä oppeja.

Tragedian syntyon toki kokonaisuutena vaikeasti lähestyttävä teos. Mutta sitä voi lukea myös yksittäisten oivallusten valossa, terävänä kulttuurikritiikkinä, jonka lonkerot yltävät hyvinkin tähän päivään. Nietzsche kirjoittaa näynomaisesti: "Taide huonontui suvustaan alhaisimman lajin viihdytysesineeksi."

Näyttelijä Marlon Brando, joka ihaili Nietzschen filosofiaa, sanoi muistelmissaan siihen tapaan, ettei taiteilijoita sanan vaativassa merkityksessä ole ollut enää pitkään aikaan. Tämä on sangen nietzscheläinen toteamus. Brandon pessimismi juonsi juurensa pettymyksestä Hollywoodin viihdekoneiston tasaisen tappavaan mekaanisuuteen. Yksilöllisyys ei ollut todellakaan kunniassa, eikä peruskysymysten pohdinta ole koskaan ollut vähemmän muodikasta kuin nykyisin.

Tragedian syntyon viitseliäälle lukijalle kokonaisten ideoiden sampo. Tamperelainen filosofinen kustantamo on tehnyt kulttuuriteon julkaisemalla tämän pienen mestariteoksen."   https://www.ksml.fi/paikalliset/2750771

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Tragedian synty

Die Geburt der Tragödie, suomi

Kirja

Henkilö Nietzsche, Friedrich, kirjoittaja, 1844-1900 ; Henkilö Tuusvuori, Jarkko S., kääntäjä, 1968-

Eurooppalaisen filosofian seura 2007

 NÄYTÄ MUUT VERSIOT (2)

Taide-, tiede-, ja yhteiskuntakritiikin klassikossaan Nietzsche pani alulle aikalaisanalyyttisen ja historiallisen pohdinnan, joka jatkuu yhä. Mitä tragedia merkitsi muinaisille kreikkalaisille? Miksi he keksivät tragedian ja mihin se kuoli? Missä mielessä heidän koko kulttuurinsa, elämänmuotonsa, politiikkansa ja havaintotapansa olivat traagisia? Dionysos-juhlien hehkuvaa hurmaa ei pidä lähestyä kansantautina, vaan väylänä oivallukseen. Väen luovuudesta juontuneita murhenäytelmiä on tutkittava, koska ne vetoavat katsojiinsa niin vahvasti.

VÄHEMMÄN

Ulkoasu

214 sivua ; 18 cm

Kieli

suomi

Alkuteoksen kieli

saksa

JulkaistuTampere : Eurooppalaisen filosofian seura 2007

Sarja23°45 : / Eurooppalaisen filosofian seura ry, ISSN 1458-9001; [30]
23°45, ISSN 1458-9001

Luokitus

udk 11/12
udk 7.0
Taiteen estetiikka (ykl 70.01)
Yleinen estetiikka (ykl 17.5)

Aiheet

antiikki

tragediat

näytelmäkirjallisuus

näytelmät

musiikki

taidefilosofia

estetiikka

myytit

Kreikka

LISÄÄ

ValmistajaTallinna Tallinnan kirjapainoosakeyhtiö

Lisätiedot

Friedrich Nietzsche ; suomentanut Jarkko S. Tuusvuori

VerkkoaineistoVerkkoaineisto

ISBN

978-952-5503-26-5 nidottu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 9.12.2022 10:55
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.