Kuvaus

Loki 2005 nid. Uusi. lukematon kappale

Niin kauas kuin aamua riittää. Lahden kansainvälinen kirjailijakokous 1963–2003

Vuosien varrella Mukkulassa on vieraillut yli 1000 kirjailijaa: runoilijoita, romaanikirjailijoita, esseistejä... Suomalaisille tuttuja, kuten Pentti Saarikoski, ja maailmankuuluja, kuten Salman Rushdie. Osallistujien joukossa on ollut lukuisia nobelisteja, mm. Claude Simon ja J. M. Coetzee. Värikkäitä keskusteluita on käyty nurmella ja lasin ääressä, ja kesäyössä aamua on usein riittänyt vuorokauden ympäri. Mukkulan henki on aivan omanlaisensa, viralliset alustukset ovat tälle kokoukselle pelkkää alkupalaa. Syntyvät tarut ja huhut kiertävät maailman kirjailijoiden parissa, asettuvat kaupunkilaisten mieliin ja herättävät paitsi uteliaisuutta myös oudoksuntaa. Mitä Mukkulassa todella tapahtuu juhannuksen alla?

Niin kauas kuin aamua riittää on kattava, runsaasti kuvitettu esitys Suomen kansainvälisimmän ja tunnetuimman kirjailijakokouksen ensimmäisestä neljästäkymmenestä vuodesta. Teos etenee teemoittain, ja vuosien varrelta kerättyjen tositarinoiden, sattumusten ja anekdoottejen pohjalta syntyy kokonaisuus, jonka tavoite on ennen kaikkea välittää lukijalle Mukkulan henki.

Jukka Petäjä on käynyt läpi kaiken saatavilla olevan materiaalin, haastatellut kokouksen varhais- ja nykyvaiheen aktiiveja sekä koonnut kokonaisesityksen, jolla on kiistaton paikkansa 1900-luvun kulttuurihistoriassa. Petäjällä itsellään on monivuotinen, omakohtainen kokemus kokouksesta kirjallisuuskriitikkona ja kirjailijana – hän on myös Suomen jalkapallojoukkueen pitkäaikainen maalivahti Mukkulassa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 88 vrk 3 h 19 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 88 vrk 3 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.